2020-12-07 09:47:37

ВИСТУП ГОЛОВИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ГРИГОРІЯ ОСОВОГО НА АКЦІЇ ПРОТЕСТУ 3 ГРУДНЯ 2020 РОКУ

Переглянути тут

 
2020-12-04 14:26:20

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР «ІНВАСПОРТ» ІНФОРМУЄ

З нагоди святкування всією міжнародною громадськістю 03 грудня 2020 року Міжнародного дня осіб з інвалідністю, Івано-Франківським регіональним центром «Інваспорт» було проведено 03 - 04 грудня  2020 року «Чемпіонат Івано-Франківської області з міні-футболу серед осіб з порушенням слуху присвяченого Міжнародному дню осіб з інвалідністю».Цей  спортивний захід відбувся в м. Івано-Франківську на базі спортивних майданчиків для міні-футболу зі штучним покриттям спорткомплексу академії НФК «Ураган», що в мікрорайоні Пасічна, 55. В змаганні брали  участь 4 команди від організацій та підприємств системи УТОГ, УТОС України в Івано-Франківської області:

2020-12-04 10:01:23

ПРОТЕСТ ФПУ ПІД ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ

3 грудня 2020 року, Федерація профспілок України та представники  членських організацій ФПУ масово вийшли на акцію протесту у Києві. Серед протестантів - представники профспілки освітян Прикарпаття.

Колона пройшла урядовим кварталом, скандуючи гасла:

Народні депутати, дбайте про людей – не робіть з нас жебраків!

Владо, зупини державне рейдерство майна профспілок.

Досить робити жебраків з трудової людини!

Роботу, зарплату, гідне життя!

2020-12-03 10:30:12

До уваги профактиву!

Шановні колеги!  Для профспілкових лідерів, працівників і активістів Підприємство «Профінформ» готує до друку практичний посібник: Застосування нових інформаційних технологій в роботі профспілок», де в доступній формі подаються знання і пояснюється прості кроки, які може зробити кожен, щоб розмістити свою інформацію у соціальних мережах.

2020-12-01 18:02:24

ШІСТЬ ПИТАНЬ ДО ФПУ. ВІДПОВІДАЄ КЕРІВНИК ДЕПАРТАМЕНТУ КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ ТА МАЙНА ФПУ ДМИТРО ДОВГАНЕНКО

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на Будинок спілок та ряд інших об’єктів нерухомості, які на законних підставах належать Федерації профспілок України. Дайте, будь ласка, юридичну оцінку цій резонансній події що, на Вашу думку, лежить в її основі?

2020-12-01 17:56:46

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ВІД ІМЕНІ ПОНАД 4 МІЛЬЙОНІВ СПІЛЧАН ВИМАГАЄ ВІД ВЛАДИ:

1Забезпечити в умовах карантину конституційне право на працю кожному громадянину. Зберегти та примножити робочі місця в реальному секторі економіки, промисловості, підприємництві. Ухвалити закони на підтримку працівників, підприємців та безробітних в умовах пандемії шляхом надання кредитів, компенсацій економічних втрат, забезпечення соціальної підтримки.

2020-12-01 13:54:37

2-3 грудня -АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК

2-3 грудня 2020 року відбудуться акції протесту профспілок з метою гідної відсічі обмеженню прав спілчан – працівників різних галузей та у зв’язку з розглядом у парламенті низки законопроектів, ініційованих Урядом і окремими народними депутатами, що продовжують політику наступу на права працівників і профспілок, неврахуванням пропозицій профспілок у проекті Державного бюджету на 2021 рік, особливо щодо підвищення заробітної плати та державних соціальних гарантій.

2020-11-30 14:17:20

Заява у зв’язку з наступом влади на права працівників та профспілок

У черговий раз провладна більшість, вдалася до порушення конституційних та міжнародних норм, що стосуються  трудових і соціально-економічних прав працівників і діяльності профспілок.

Головна причина цього - принципова позиція Федерації профспілок України, яка повстала проти політики максимального зниження соціальних норм та мінімального контролю за їх додержанням, яка є «падінням на дно». В Україні намагаються запровадити найбільш огидні форми експлуатації праці робітників, які використовувалися в кінці ХІХ і на початку ХХ століття, та знищити профспілки.

2020-11-30 14:13:18

Про протидію Федерації профспілок України черговому наступу влади на права працівників та профспілок

Останнім часом політична більшість діючої влади синхронно з правоохоронними органами цілеспрямовано здійснюють політику порушення конституційних та міжнародних норм щодо захисту трудових і соціально-економічних прав працівників і діяльності профспілок.

Головною причиною таких дій є принципова позиція Федерації профспілок України,  яка повстала проти проведення антисоціальних реформ, урізання державних соціальних норм і гарантій, просування політики дешевої праці та руйнування системи соціального захисту в угоду вітчизняному бізнесу і транснаціонального капіталу.

2020-11-29 10:38:16

ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЕНСІЙНИХ ПРАВ У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ЗАПРОВАДЖЕННЯМ ЩОКВАРТАЛЬНОЇ ЗВІТНОСТІ З ЄДИНОГО ВНЕСКУ

З початку 2021 року набувають чинності зміни до законодавства, згідно з якими роботодавці подаватимуть звітність про сплату єдиного внеску раз на квартал, замість щомісячної.Такі зміни можуть призвести до порушення прав застрахованих осіб на своєчасне та в повному розмірі призначення та перерахунок пенсій з урахуванням наявного страхового стажу та заробітку.