2021-10-06 13:02:54

Від перших копанок - до сучасних технологій.

 (За матеріалами  газети «Народна воля» м. Надвірна)

 Карпатській нафті - 250

Перша п’ятниця осіннього жовтня стала знаковою для музею нафтопромислів Галичини,що в Пнів’ї Пасічнянської об’єднаної територіальної громади.

2021-10-05 16:15:44

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК ДО АКЦІЇ ПРОТЕСТУ У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ - 7 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ

ДЕВІЗ:  «ЗАХИСТИМО СВОЇ ТРУДОВІ ПРАВА і СВОБОДИ НА ОБЄДНАННЯ В ПРОФСПІЛКИ. ЗДОБУДЕМО КРАЩЕ ЖИТТЯ!»

В И М А Г А Є М О

від Уряду, Верховної Ради України,

бізнес асоціацій, транснаціональних корпорацій та усіх роботодавців

1НІ – прийняттю антитрудових та антипрофспілкових законопроектів

 №№ 53715388 і 2681 від влади.

2021-10-01 09:31:16

ПРОФСПІЛКОВЦІ ПІДНЯЛИ ЧУТЛИВІ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПИТАННЯ В УРЯДІ

29 вересня у Кабміні відбулася друга робоча зустріч представників Спільного представницького органу профспілок, яких очолював голова СПО Григорій Осовий з Першим віце-прем’єр-міністром України Олексієм Любченком.На зустрічі було обговорено низку важливих та актуальних питань, які турбують сьогодні більшість людей. До розмови були залучені Перші заступники і заступники міністрів економіки, енергетики, фінансів, соціальної політики, розвитку громад і територій, охорони здоров’я, керівники профільних департаментів. 

2021-10-01 09:11:44

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, ОСВІТЯНИ!

Рада профспілок області надсилає найщиріші вітання  профспілчанам, які пов’язали свою працю з освітньою галуззю.

Ви  допомагаєте  молоді пізнати навколишній світ, здобути необхідні знання, а найголовніше – проявити таланти, набути моральні й духовні цінності та обрати вірний життєвий шлях. Висловлюємо вам  глибоку вдячність та повагу  за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, свідомих  громадян, справжніх патріотів України.

Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення  нових вершин  у професійній діяльності!  Безхмарних, мирних, світлих днів!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                Ігор Басюк

 

2021-09-30 10:58:22

ОГОЛОШЕННЯ

ГОТУЄТЬСЯ ДО ДРУКУ

ЖУРНАЛ «БІБЛІОТЕЧКА ГОЛОВИ ПРОФСПІЛКОВОГО КОМІТЕТУ» №9-10/2021 НА ТЕМУ:  «МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКА У ПРОФСПІЛКАХ.

 ТЕМАТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФСПІЛКОВОГО НАВЧАННЯ»

У випуску Бібліотечки буде висвітлено основні напрями роботи з профспілковою молоддю у Федерації профспілок України, розміщено основні документи які регламентують молодіжну політику ФПУ.

Окремим питанням є висвітлення напрямів та методів навчання профспілкової молоді, тематичні програми навчання та підготовки профспілкових кадрів та кращих практик реалізації молодіжних ініціатив у профспілках.

2021-09-29 16:36:32

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, БІБЛІОТЕКАРІ!

Рада профспілок області щиро вітає працівників бібліотек з професійним святом!

30 вересня - це день  особливої  нагоди згадати і подякувати вам за клопітку працю та високу місію. Ви пропагуєте Слово, ви виховуєте грамотного читача, вчите його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.

Бібліотекарі організовують багато масових заходів, щоб популяризувати книгу, тут панує  особлива, чарівна «книжкова» атмосфера, яка об’єднує однодумців. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування,

Бібліотеки активно впливають на процеси розвитку економіки, науки, освіти, культури.

У цей день  ми щиро вітаємо всіх бібліотекарів із професійним святом – Всеукраїнським Днем бібліотек! Бажаємо вам добра, міцного здоров’я, творчої наснаги, відчуття впевненості у необхідності своєї справи. Щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам!

З повагою –

Голова Ради профспілок області                                          Ігор Басюк

 

2021-09-29 16:24:56

НАШ ДЕВІЗ: «ЗАХИСТИМО СВОЇ ТРУДОВІ ПРАВА і СВОБОДИ НА ОБ'ЄДНАННЯ В ПРОФСПІЛКИ. ЗДОБУДЕМО КРАЩЕ ЖИТТЯ!»

В И М А Г А Є М О від Уряду, Верховної Ради України, бізнес асоціацій, транснаціональних корпорацій та усіх роботодавців 

НІ – прийняттю антитрудових та антипрофспілкових законопроектів  №№ 53715388 і 2681 від влади. 

2021-09-29 10:03:11

НА ПРИКАРПАТТІ ВЛАДА НАДАВАТИМЕ «ГОЛОС ПРОФСПІЛКАМ» ЩОТИЖНЯ

28 вересня  профспілкові активісти, голови галузевих організацій профспілок та члени ради Федерації профспілок України Івано-Франківської ради профспілок області  зустрілися з недавно призначеною на посаду голови ОДА  Світланою Онищук.

Голова Ради профспілок області Ігор Басюк висловив сподівання, що в особі голови ОДА профспілки матимуть надійного соціального партнера, і така співпраця сприятиме розвитку Прикарпаття, розв’язанню найбільш складних питань соціально-економічного розвитку краю.

2021-09-29 09:05:50

ПЕРЕЛІК ЗАКОНОПРОЄКТІВ, ЯКІ СУТТЄВО ЗАЧІПАЮТЬ ПРАВА ТА ІНТЕРЕСИ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ І ПРОФСПІЛОК

ІНФОРМАЦІЯ щодо законопроєктів, які зареєстровані у Верховній Раді України, та тих, що проходять узгоджувальні процедури в Кабінеті Міністрів України, які суттєво зачіпають права та інтереси найманих працівників і профспілок станом на 27.09.2021 року . Таблиця з переліком законопроектів та позицією профспілок щодо них

додається     Департамент правового захисту апарату ФПУ

2021-09-27 14:24:03

Про проведення в області передплати на видання ФПУ на 2022 рік

В умовах, коли продовжується наступ на трудові права працівників, видання ФПУ – «Профспілкові вісті» та «Бібліотечка голови профспілкового комітету» оперативно і достовірно інформують профспілкові організації, членів профспілок про послідовну позицію профспілкових органів щодо ведення соціального діалогу, забезпечення соціально – економічного захисту людини праці. В цих виданнях постійно висвітлюється робота профспілок нашої області.

РАДА ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ   РЕКОМЕНДУЄ:

1. організувати передплату видань «Профінформу» ФПУ на 2022 рік:

1.1. членським організаціям  ради профспілок області  – не менш ніж по 1 примірнику на одну членську організацію;

1.2. первинним профспілковим організаціям провести передплату профспілкових видань за рахунок профбюджету, а також коштів, що відраховуються роботодавцями на культурно-масову роботу з розрахунку не менш ніж 1 примірник газети «Профспілкові вісті» на 30 членів профспілки.  Вартість передплати на 2022 рік: