2015-07-03 09:12:31

Профспілки тиснуть, а чи дослухається Кабінет Міністрів України до голосу народу України, як єдиного джерела влади?

2 липня відбулось чергове засідання примирної комісії з вирішення колективного трудового спору (конфлікту) між Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України. Предметом розгляду сьогоднішнього засідання стали одні з найболючіших для всього населення країни та профспілок питання, а саме:

2015-07-01 10:33:42

У фокусі профспілкової діяльності – соціальний захист громадян

30 червня у Верховній Раді відбулася робоча зустріч представників СПО об’єднань профспілок з Головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом. У ході зустрічі було зазначено, що наразі Федерація профспілок України, СПО профспілок сфокусували свою діяльність на тому, щоб соціальні законопроекти, які після наради профспілок з керівниками усіх депутатських фракцій і Головою ВР 16 червня було внесено до порядку денного Верховної Ради, були розглянуті в Комітетах і проголосовані протягом цієї сесії. Це 5 законопроектів – стосовно підвищення пенсій і зарплат, зниження цін на газ і теплокомуненерго, повернення фінансування санаторно-курортного лікування за кошти фондів соціального страхування тощо.

2015-07-01 10:07:03

Звернення профспілок до народних депутатів України

Шановний депутате!
ти ще не забув, що носиш почесне звання «НАРОДНОГО» ?!
За звичкою, ти згадуєш про НАРОД лише напередодні виборів… Так от, це «напередодні» вже настало. В липні на голосування в Верховній Раді будуть внесені НАРОДНІ законопроекти щодо:індексації зарплат і пенсій (р.№2883); перегляду до зменшення тарифу на газ для населення (рента р.№2835); зняття податку з пенсій (р.№ 2698)відновлення оздоровлення дітей і санкуру працівникам (р. №2245). Це чотири ключових законопроекти без яких НАРОД більше тобі не повірить. Це лакмусовий папірець, перевірка на вошивість, розподіл на «своїх» та «чужих»… Називай, як хочеш, але суть залишається та сама. Кредита довіри більше не буде. Якщо ти проголосуєш за НАРОД, тоді НАРОД голосуватиме за тебе. Тисни кнопку «ЗА», коли голосуватимуться НАРОДНІ закони. Пам’ятай, яке почесне звання ти носиш!
Під цим Зверненням вже підписались:

2015-06-30 14:13:53

Голова ради профспілок області Ігор Басюк: «Громада – «великий чоловік», але вона сама має це усвідомити»…

Стаття 38 Конституції України гарантує громадянам України право на участь в управлінні державними справами.  Рада профспілок області є членом Громадської ради при Івано-Франківській ОДА, а голова РПО Ігор Басюк очолив в ній постійний комітет з питань праці та соціального захисту населення області.  Тож, ми вирішили розпитати в І.Басюка наскільки з його погляду ефективна нині діяльність Громадської ради, які завдання вона вирішує в нинішньому часі? Зрештою, чи готова громадськість реалізовувати своє право?

2015-06-30 14:11:09

ПРОФСПІЛКИ ВКОТРЕ ТИСНУТЬ НА ВЛАДУ

Очікування суспільства на швидкі позитивні зміни після повалення корумпованої влади не виправдалися. Минуло півтора роки, однак покращення не відбулося. Навпаки - колишні та нові проблеми все більше затягують людей у бідність та злидні, віддаляють Україну від цивілізованого розвитку.

2015-06-30 14:08:13

АТРИБУТИ ДИТЯЧОЇ РЕСПУБЛІКИ

Не зважаючи на фінансові труднощі, викликані недолугою діяльністю нинішнього Уряду України, літня дитяча оздоровча кампанія стартувала успішно. Адже до її проведення  долучилися ініціативні люди. Це засвідчує робота ТзОВ «Туристично – оздоровчий комплекс «Едельвейс»., що в с.Микуличин Яремчанської міської ради.В першій зміні тут відпочивало 246 дітей. Спілкування з ними засвідчує, що юні громадяни почували себе тут досить комфортно. Завдяки неабияким енергійним діям директора Ярослава Кащишина «Едельвейс» добре підготувався до оздоровчого сезону.

2015-06-30 13:59:55

Профспілкові активісти пікетують Верховну Раду

На сьогодні у Комітетах Верховної Ради України мають розглядатися соціальні законопроекти для подальшого винесення їх на розгляд до сесійної зали парламенту. На підтримку проходження зазначених проектів через комітети вийшли біля пів тисячі профспілкових активістів.

2015-06-26 11:59:14

Рада ФПУ підтримала застосування активних методів захисту соціально-економічних прав спілчан

Рада Федерації профспілок України 25 червня провела дев’яте засідання, на якому розглянула низку важливих питань внутрішньопрофспілкової роботи. Підтверджені повноваження членів Ради ФПУ, обрано голову Контрольно-ревізійної комісії на строк до проведення 7-го з’їзду ФПУ Володимира Рижих, заступника голови Київської міської ради профспілок.

Рада ФПУ визначилась щодо скликання VII з’їзду ФПУ. Виступаючи з цього питання Голова ФПУ Григорій Осовий, зокрема, зазначив, що 25 березня 2016 року спливає п’ятирічний термін повноважень виборних органів ФПУ. Станом на 24 червня 2015 р. звітно-виборну кампанію проведено 10 всеукраїнськими профспілками та 5 профобєднаннями. На кінець 2015р. заплановано 16 з’їздів та 12 конференцій. Усього до чергового з’їзду заплановано проведення – 30 з’їздів та 20 звітно-виборних конференцій, під час яких будуть висловлюватися пропозиції та зауваження щодо стратегії і тактики дій захисту прав та інтересів членів профспілок, які повинні бути враховані з’їздом під час напрацювання програмних документів.

2015-06-25 10:07:36

VII з’їзд ФПУ буде у березні 2016 року

24 червня у столичному готелі «Турист» зібралась Президія ФПУ для оперативного вирішення низки актуальних профспілкових питань.

Насамперед члени Президії ухвалили проект постанови Ради ФПУ «Про скликання VII З'їзду Федерації профспілок України». З’їзд планується скликати у березні наступного 2016 року у зв’язку із тим, що саме у цей період спливає п’ятирічний термін повноважних органів ФПУ. Жваву дискусію викликало обговорення проекту постанови Ради ФПУ «Про завдання Федерації профспілок України щодо захисту прав та інтересів членів профспілок в умовах проведення соціально-економічних реформ та європейської інтеграції України». Обговорено проект постанови Ради ФПУ «Про Звернення до органів влади і об'єднань організацій роботодавців у зв'язку з реформуванням системи соціального страхування та пенсійного забезпечення».

2015-06-24 12:41:44

ПАЛОМНИЦТВО МЕДПРАЦІВНИКІВ

Як ангела земного і небесну людину знаємо тебе, Пантелеймоне!

Відбулася IIІ Всеукраїнська проща медичних працівників до Храму Святого Пантелеймона у с. Шевченкове, Галицького протопресвітеріату. Паломництво медичних працівників саме до Храму Cвятого Пантелеймона є символічним, адже цей святий був лікарем і цілителем, його вважають покровителем і захисником медиків.