2016-07-15 15:58:36

Колективні переговори завершено – Генугода має бути підписана

    Тристороння робоча комісія з представників Уряду, профспілок і роботодавців завершила колективні переговори з укладання Генеральної угоди на 2016-2017 роки і схвалила проект цієї Угоди.

    Переговорний марафон, який тривав майже п’ять років добіг кінця. З декількох основних розбіжностей, які стосуються розміру мінімальної заробітної плати, тарифної оплати праці в бюджетній сфері остаточне узгодження тривало 3 місяці з новим складом Уряду і СПО роботодавців.

      Таким чином, проект нової Генеральної угоди тепер мають парафувати сторони: спільні представницькі органи і Кабінет Міністрів України. Після цього уповноважені представники сторін отримають право на її підписання.

 

Прес-центр ФПУ

2016-07-15 14:59:32

Наталія Бирчак: Медики перебувають на межі зриву

Івано-Франківська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я – одна з найпотужніших і багаточисельних громадських об’єднань Прикарпаття, яка налічує 35 тис. членів профспілки і 260 первинних профспілкових організацій. Діяльність галузевої профспілки спрямована на людину праці, захист її соціально-економічних, правових і трудових гарантій, а конкретно – на навчання профспілкового активу, надання правової та юридичної допомоги, проведення культурно-мистецьких і спортивно-оздоровчих заходів, організацію медичного забезпечення працівників охорони здоров’я та членів їх сімей, контролю за створенням безпечних умов праці.

Отож, про наболілі проблеми у сфері охорони здоров’я області розповідає голова Івано-Франківського обкому галузевої профспілки Наталія Василівна Бирчак.

2016-07-15 09:27:14

З Днем бухгалтера!

                                                                               Шановні колеги !

                                                   Сердечно вітаємо Вас з професійним святом –

                                                                              Днем бухгалтера!

          Прийміть щиру вдячність за щоденну сумлінну працю і вірність професійному обов’язку.

       Бажаємо Вам законодавчої стабільності, впевненості у своїх силах, удачі, терпіння.

         Нехай у Вашому житті буде якнайменше стресів, перевірок, штрафів і як можна більше – радості, сонячних і мирних днів, теплих посмішок від рідних і близьких.

         Здоров’я Вам міцного, великого особистого щастя, миру та благополуччя, здійснення всіх життєвих сподівань та фінансової стабільності.

          Будьте завжди прекрасними, коханими та щасливими!

         Нехай Вам таланить у всьому !

 

        З повагою,

        Голова Ради профспілок

        Івано-Франківської  області                                            І.Басюк

        завфінвідділом  РПО                                                       Н.Шпирун

2016-07-14 15:54:45

Новий закон – нові непорозуміння

Враховуючи те, що набула чинності нова редакція Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців  та громадських формувань» та внесено зміни до Податкового кодексу, Рада профспілок Прикарпаття ініціювала проведення 14 липня поточного року семінару керівників обласних організацій профспілок і голів первинних профспілкових об’єднань, за участю фахівців: головного спеціаліста відділу державної реєстрації друкованих ЗМІ та громадських формувань Управління державної реєстрації ГТУ юстиції в Івано-Франківській області Гундяк Світани Василівни та начальника відділу адміністрування податку на прибуток ДПІ в м. Івано-Франківську ГУ ДФС в Івано-Франківській області Бочкур Надії Василівни.

2016-07-13 12:09:09

Вимоги студентської акції протесту взято до уваги

Федерацією профспілок України отримано відповідь першого заступника Міністра освіти і науки України на звернення Голови ФПУ до Голови Верховної Ради України від 28.04.2016 року щодо розгляду Резолюції Попереджувальної всеукраїнської студентської профспілкової акції протесту на захист гідного майбутнього студентської молоді від 07.04.2016 року.

2016-07-12 14:09:17

Профактивістам - подяка!

Президія Ради профспілок області висловлює слова вдячності профактивістам Прикарпаття за активну участь у Всеукраїнському марші протесту у зв’язку з шоковим підвищенням цін і комунальних тарифів 6 липня поточного року в м. Київ, а обкомам профоб’єднань державних установ та нафтогазової промисловості – за збір підписів на підтримку справедливих вимог акції протесту напередодні, 5 липня, в Івано-Франківську.

 

Президія Ради профспілок області

2016-07-12 10:43:56

РЕЗОЛЮЦІЯ Всеукраїнського маршу протесту профспілок

     Ми, учасники Всеукраїнського маршу протесту – представники профспілкових організацій і трудових колективів України, від імені 8 мільйонів працюючих, ветеранів праці, студентства, висловлюємо категоричний протест у зв’язку із шоковим підвищенням ціни на природний газ, електроенергію, яке спричинило двократне зростання тарифів на житлово-комунальні послуги для населення та поставило більшість сімей на межу виживання.

2016-07-11 09:12:19

Віталій Комар: «Член студентської первинки повинен відчувати себе вище, ніж звичайний студент»

Первинна профспілкова організація студентів Державного вищого начального закладу «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (ППОС ПНУ ім. В. Стефаника) – це добровільна неприбуткова організація студентів та аспірантів університету, метою якої є представництво, здійснення та захист навчальних, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки. Її членом може стати будь-який студент закладу, який визнає Статут Профспілки працівників освіти і науки України та регулярно сплачує профспілкові внески, незалежно від форми навчання.

Віталій Комар, студент Інституту туризму даного вузу, обраний на посаду голови студентського профкому 25 травня цього року на звітно-виборній конференції ППОС університету з майже стовідсотковим результатом. Висловлену довіру виправдовує сповна, бо вже має певні напрацювання та ідеї. Налаштований – амбітно, свою позицію формулює твердо і цілеспрямовано: «Я маю на меті змінити напрямок роботи профкому студентів. Хочу зробити профспілку в університеті більш активною, підняти її рівень».

Отож, про реалізовані заходи і плани на майбутнє ППОС ПНУ ім. В. Стефаника спілкуємося з її новообраним керівником Віталієм Комаром.

2016-07-07 16:25:50

На підтримку акції профспілок...

5 липня, напередодні Всеукраїнського маршу протесту у зв’язку з шоковим підвищенням цін і комунальних тарифів, протестні акції профспілок проводилися також на регіональному рівні. В м. Івано-Франківську Рада профспілок області встановила відповідний інформаційний намет у людному місці. Тут громадяни обласного центру одержували роз’яснення, листівки, в яких оприлюднювалася позиція профспілок у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на комунальні послуги. Водночас проводився збір підписів мешканців Прикарпаття на підтримку акції профспілок. Листівки з даними підписами були передані Кабінету Міністрів під час проведення протестних мітингів у м. Києві 6 липня.

2016-07-07 15:54:40

Уряд готує рішення про підвищення соціальних стандартів

Уряд готує пакет законопроектів щодо суттєвого реформування системи оплати праці,  які дозволять підвищити соціальні стандарти і покращити матеріальне становище українців.