2023-05-05 09:28:08

ОСВІТЯНИ ПРИКАРПАТТЯ: ПРОФСПІЛКОВІ АКЦЕНТИ ПІД КІНЕЦЬ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

4 травня відбулося розширене засідання президії комітету обласної організації Профспілки за участю керівників  територіальних організацій та первинних профспілкових організацій вищих навчальних закладів освіти.

В ході засідання розглянуто питання : про завдання профспілкових органів   щодо літнього оздоровлення дітей членів Профспілки; про закінчення поточного навчального року, початок  відпускної  кампанії та вирішення проблемних питань, що виникають при цьому, зокрема щодо вжиття заходів  для своєчасної виплати заробітної плати за час відпустки та допомоги на оздоровлення, недопущення надання примусових відпусток без збереження  заробітної плати  та оголошення простоїв, належного оформлення відряджень на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників тощо.

2023-05-04 09:57:42

ЕНЕРГЕТИКИ ПРИКАРПАТТЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В БЛАГОДІЙНОМУ ЯРМАРКУ

263 тис грн на дрони для військових: енергетики долучилися до благодійного ярмарку в Бурштині.

28 квітня учні Бурштинського ліцею №2 організували в центрі міста благодійний ярмарок, щоб допомогти українським воїнам зібрати кошти на дрони.

Енергетики не залишилися осторонь такого чудового дійства. Ба більше, взяли участь в аукціоні унікальних лотів, де продавалися поробки юних умільців, в тому числі учасників проєкту "Дитяча посмішка", який ДТЕК Енерго підтримує в громаді.

2023-05-02 12:45:55

ПРИКАРПАТТЯ: СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ ДО ПЕРЕМОГИ

2  травня в Раді профспілок Івано-Франківської області відбулася розширена нарада за участі голів галузевих профспілок та гостей - представників Благодійного  фонду «САН», який є основою діяльності Координаційного Центру Забезпечення Спротиву Прикарпаття SaveUkraineNow (SUN).

Серед головних питань порядку денного учасники наради обговорили участь галузевих профспілок в літній оздоровчій кампанії 2023. Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич звернув увагу, що навіть минулого надважкого 2022 року за участі профспілок вдалося оздоровити понад 2000 дітей. Акцент нинішньої оздоровчої кампанії  слід зробити на здешевленні путівок дітей пільгових категорій, а також особливо дітей учасників воєнних дій, загиблих воїнів. Для цього передбачити відповідні кошти в бюджетах галузевих профспілок.

2023-04-28 19:16:02

Стан виробничого травматизму на підприємствах області та проведення профілактичної роботи Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області вІ кварталі 2023 року

 

Впродовж І кварталу 2023 року до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області поступило 15 повідомлень про нещасні випадки на виробництві, внаслідок яких потерпіло 17 осіб, з них – 4 зі смертельним наслідком.

         Також Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області передано повідомлення по 14 незавершених  розслідуваннях нещасних випадків на виробництві, які сталися до 01.01.2023 року, в яких потерпіла 31 особа, з них по 8 випадках проводиться спеціальне розслідування комісією Держпраці (по 3 випадках складено тимчасові акти форми Н-1/П: 1) ДП “ВО “Карпати” - груповий нещасний випадок із 15 потерпілими, що стався 08.02.2021р.; 2) ТОВ “МК Оланд-ІФ” - груповий нещасний випадок із 4 потерпілими, що стався 25.08.2021 р.; 3) ТОВ “Оланд-ІФ”, що стався 25.08.2021р) та 6 випадків розслідується комісією підприємства.

2023-04-28 19:13:15

Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип і основне право у світі праці.

Під таким гаслом 28 квітня цього року Радою профспілок області проведено круглий стіл. В його роботі взяли участь керівники обласних галузевих організацій профспілок за участю заступника начальника відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в області Василя Соф’яка та заступника голови - виконавчого директора обласного об’єднання організацій роботодавців Василя Скригунця.

“Сьогодні, у Всесвітній день охорони праці, ми віддаємо шану пам’яті працівникам, які загинули як у мирний час, так і під час війни”, - зауважив Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич, відкриваючи засідання. “Безпека праці є запорукою збереження найціннішого – людського життя! Разом ми зможемо забезпечити безпечне та здорове майбутнє для українських працівників та відновити країну після війни!”.

2023-04-28 19:09:26

Участь у публічних консультаціях з питань окремих аспектів соціального діалогу в Україні

Радою профспілок Івано-Франківської області за участю представників відділення НСПП в області ініційовано обговорення питання про стан соціального діалогу в області та зміни у підходах до визначення критеріїв репрезентативності його сторін.

За підсумками проведеного круглого столу учасники підтримали пропозиції профспілок щодо необхідності внесення змін до критеріїв репрезентативності сторін соціального діалогу у відповідності до сучасних соціальних та економічних умов, а саме:

2023-04-27 15:58:30

Оздоровлення та відпочинок дітей – турбота профспілок

Голова Ради профспілок Прикарпаття Володимир Уєвич взяв участь у засідання обласного штабу з координування оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника голови облдержадміністрації Людмили Сірко.

“Оздоровча кампанія у теперішніх умовах - це робота, яка побудована на питанні пріоритетності забезпечення прав дітей. Важливо, щоби пільгові категорії дітей з Івано-Франківщини, дітки військовослужбовців Збройних сил України, дітки ВПО повинні мати можливість оздоровитися в нашому регіоні та бути забезпечені пільговими відпочинковими путівками” – зауважив Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич. Він наголосив, що з метою здешевлення або забезпечення безкоштовного придбання путівок для дітей, батьки яких загинули або отримали поранення, захищаючи Україну, рекомендовано членським організаціям передбачити в своїх кошторисах кошти для фінансування оздоровлення та відпочинку цієї категорії дітей.

2023-04-27 12:50:37

Хто такі "домашні працівники", на яких умовах вони можуть працювати та на який соціальний захист можуть розраховувати? - матеріал "Економічної правди" від 26.квітня 2023 р.

 

Хто такі "домашні працівники", на яких умовах вони можуть працювати та на який соціальний захист можуть розраховувати? - матеріал "Економічної правди" від 26.квітня 2023 р.

Верховна Рада взяла за основу законопроєкт, що має врегулювати роботу домашніх працівників. Суть документа – ввести в законодавство поняття "домашня праця".

Мета законопроєкту – забезпечити соціальний захист домашнім працівникам та знизити рівень незадекларованої праці.

2023-04-27 12:36:51

ВІДЗНАЧАЄМО КРАЩІ ТРУДОВІ КОЛЕКТИВИ, ВШАНОВУЄМО КАЗНАЧЕЇВ ОБЛАСТІ

 Напередодні 28-ї річниці створення Державної казначейської служби України спільна комісія Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ та адміністрації головного управління ДКСУ в області підвела підсумки обласного огляду-конкурсу роботи управлінь та їх первинних профспілкових організацій за 2022 рік.

Трудові колективи служби забезпечують реалізацію державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, якісне виконання завдань, наказів та рішень колегій ДКСУ і головного управління, дбають про максимальне збільшення клієнтської бази, своєчасно подають звітність про виконання бюджетів.

2023-04-26 13:04:37

28 квітня – Всесвітній день охорони праці 2023!

Гасло Дня: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі».

Цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника. Наприклад, тема Всесвітнього дня охорони праці у 2020 році присвячена проблемі насильства і домагань на робочому місці, що є серйозною та постійною загрозою здоров’ю та безпеці працівників, а також продуктивності і репутації організації.