2016-11-01 14:20:54

Дитячому оздоровленню – профспілкову турботу!

До Федерації профспілок України надійшли матеріали від 38 її членських організацій щодо їхньої участі у Всеукраїнському огляді роботи профспілок та трудових колективів на кращу організацію дитячого оздоровлення влітку 2016 року.

2016-11-01 09:54:12

З днем проголошення ЗУНР!

Дорогі краяни!

Прийміть вітання з нагоди 98-ї річниці з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки!

В далекому 1918 році це була рішуча спроба нашого народу створити на етнічних українських землях колишньої Австро-Угорської імперії власну вільну державу. ЗУНР проіснувала зовсім недовго, але навіть за такий короткий термін зуміла підняти національний дух українства та зробити істотний поштовх на шляху до незалежності. Створення Західноукраїнської Народної Республіки свідчить про силу духу українців, волелюбність, прагнення до свободи і бажання жити у єдиній і соборній національній державі. Українці тих земель, що входили до складу Австро-Угорщини, в листопаді 1918 року довели, що волелюбність і прагнення своєї державності є для нас основоположною цінністю, без якої ми не уявляємо майбутнього української нації.

Бажаю Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, життєвої снаги, впевненості у власних силах і нових звершень в ім'я України! Зі святом Вас!

Голова

Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-10-30 21:40:27

«Єдності» – 25!

Ефективності роботи профспілок важко досягнути без їх інформаційного забезпечення. Враховуючи цей важливий фактор, міжспілкова конференція, яка відбулася в березні 1991 року, прийняла рішення заснувати обласну газету профспілок. Перший її номер як самостійного видання під назвою «Єдність» вийшов 31 жовтня того ж року. Нині ми відзначаємо 25-річчя функціонування нашого друкованого органу. Впродовж цього часу «Єдність» стала справжнім рупор наймасовішої громадської організації Прикарпаття, висвітлюючи її діяльність із соціального захисту трудівників краю.

2016-10-28 14:12:23

З Днем автомобіліста!

Шановні спілчани, працівники автомобільного транспорту і дорожнього господарства області!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята!

Ваша робота має виняткове значення для забезпечення належного рівня функціонування усіх галузей народного господарства. Від стану доріг та злагодженої роботи перевізників залежить не тільки своєчасність здійснення перевезень, але і якість забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян. Автотранспортні шляхи є тими незамінними артеріями, що пов’язують Прикарпаття з іншими регіонами нашої держави та країнами-сусідами, стають ознакою модернізації життя, свідченням стабільного та динамічного розвитку держави. Вірю, що автодорожники й автомобілісти краю і надалі докладатимуть зусиль для покращення умов пасажирських та вантажних перевезень, впровадження нових послуг та маршрутів.

Бажаю усім працівникам автомобільного транспорту та дорожнього господарства області щастя, добробуту, нових трудових здобутків і зеленої вулиці на життєвих і автомобільних шляхах!

З повагою, Голова

Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-10-27 17:09:14

Григорій Осовий: Підвищення мінімальної зарплати – початок кінця ери «дешевої робочої сили» в Україні

Про це 27 жовтня на брифінгу в прес-центрі Кабінету міністрів України заявив Голова ФПУ Григорій Осовий. У брифінгу також взяли участь: Міністр соціальної політики України Андрій Рева, перший заступник Голови Спільного представницького органу роботодавців Олексій Мірошніченко.

2016-10-26 14:06:59

Про результати зустрічей з керівництвом Уряду та СПО роботодавців

18 жовтня ц. р. відбулась робоча зустріч представників СПО сторони роботодавців та СПО об’єднань профспілок на національному рівні, на якій обговорено заходи погашення заборгованості з виплати заробітної плати та досягнуто домовленостей щодо утворення двосторонніх робочих груп для підготовки спільних пропозицій для вирішення зазначеної проблеми.

2016-10-26 13:35:55

Григорій Осовий: Уряд і профспілки - є результат діалогу по заробітній платі

- Сьогоднішня ініціатива Уряду Володимира Гройсмана щодо підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати до фактичного оновленого прожиткового мінімуму у розмірі 3200 гривень є прикладом соціально відповідального ставлення влади до праці українських працівників і надзвичайно відповідального ставлення Уряду до виконання соціального контракту з Профспілками, укладеного 23 серпня ц.р. при підписанні Генеральної угоди на 2016-2017 рр.

На цьому етапі вирішується завдання мінімум - вивести із зони бідності кожну працюючу людину, а це понад 2 млн. осіб, - зазначив Голова ФПУ.

2016-10-26 13:01:46

Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати – до 3200 гривен

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу, 26 жовтня.

2016-10-26 12:53:26

1 листопада в Києві відбудеться акція протесту освітян

Рішенням Бюро президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 24.10.2016 року підтримано проведення 1 листопада п.р. акції протесту освітян щодо скасування тарифів на житлово-комунальні послуги біля Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, ініційованої рішенням президії Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України від 20.10.2016 р. № 15-3 "Про проведення акції протесту".

Збір учасників: о 13.00 на Майдані Незалежності.

Початок акції: о 14.00 год.

2016-10-25 16:26:53

ФПУ сповнена рішучості домогтися реалізації законних прав та інтересів трудящих

Президія Федерації профспілок України через різке підвищення цін на газ і тарифів на комунальні послуги на вимогу членів профспілок планувала провести всеукраїнську акцію протесту 20 жовтня ц.р. за підвищення оплати праці та зниження драконівських цін і тарифів.

Напередодні, під тиском профспілок 18 жовтня було проведено зустріч членів Президії ФПУ з Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні і тристоронню зустріч профспілок і роботодавців з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, підсумком якої став протокол, де Глава Уряду дав доручення керівникам органів виконавчої влади щодо вирішення порушених у ході зустрічі питань, що найбільше турбують трудові колективи в умовах кризового стану економіки.