2017-12-28 10:30:04

Голова Крайової Організації ФСТ «Україна» Анатолій Садоха: « ЗАВЖДИ ЗБУДЕТЬСЯ ТЕ, В ЩО ДУЖЕ ВІРИМО…»

Вітаючи З Новим роком та Різдвяними святами всіх наших краян - профспілчан, людей, які віддані спортові та сприяють його розвиткові, хочу найперше сказати про позитивні напрацювання, які маємо в році 2017. Попри труднощі з фінансуванням, різні несприятливі ситуації, вдалося зберегти обласну організацію ФСТ «Україна» та 7 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Відтак, ми продовжили традиційні  змагання серед вихованців ДЮСШ, турніри з міні-футболу серед команд галузевих організацій профспілок, підприємств, установ та навчальних закладів. Як завжди, порадували нас результати весняно-осіннього легкоатлетичного кросу на призи профспілкової газети «Єдність». Примножують спортивну славу області та України виховані нами спортсмени, які беруть участь в міжнародних і всеукраїнських спортивних заходах.  Тому, є чим пишатися.

2017-12-28 10:26:24

Ніна ГУШПІТ : «Рік, що минає, заставив по-новому оцінити пріоритети»

2017 рік не назвеш простим. Економічна криза в державі, війна на Сході України, реформування – ті чинники, які не додають відчуття спокою та стабільності. Як і кожного громадянина нашої держави нас хвилює майбутнє України, її входження до європейської спільноти. Але для цього нам необхідно працювати над підняття соціальних стандартів, утвердження права, розвитку громадянського суспільства. Профспілка активно долучається до усіх процесів, які відбуваються в державі. В цьому році нам вдалося заставити Уряд дослухатися до нашого голосу, високопосадовці сіли за стіл перемовин з профспілками, врахували їх думку. Так, завдяки нашим консолідованим зусиллям вдалося добитися скасування заборони на отримання і пенсії, і зарплати працюючими держслужбовцями, відмінено 15 відсотковий податок для працюючих пенсіонерів, призупинено введення оплати за транспортування природного газу для населення, підвищено суми добових та оплати помешкання у відрядженнях для працівників бюджетної сфери.

2017-12-28 10:23:58

«Просто політики і люди-державники – це різні речі,- Андрій Дем’янчук,

Один з наймолодших профспілкових лідерів області.  Два з половиною роки  на звільненій основі він очолює Івано-Франківську міську організацію профспілки працівників освіти і науки, яка налічує понад 5 тисяч спілчан.Про рік, що минає, набутий досвід та бачення ролі профспілок у нинішньому непростому часі – в інтерв’ю з А. Дем’янчукам.

2017-12-28 10:20:41

Голова обласної організації профспілки працівників АПК Ганна Чорній : «Дякую всім членам галузевої профспілки, що вірите нам…»

Дорогі, шановні, друзі! Час біжить швидко...  Ось уже 2017 рік збирає у свої клунки наші перемоги і невдачі, здобутки та розчарування, щоб назавжди. Для кожного з нас цей рік був своїм і неповторним, як і для нашої галузевої профспілки. Десь ми боролися і перемагали, а десь втрачали.

2017-12-28 10:17:25

Голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я НАТАЛІЯ БИРЧАК: «Нехай всі негаразди залишаються в минулому»…

Здоров’я - безцінний скарб, без якого життя немає сенсу. Відповідальність за стан здоров’я населення, згідно Конституції України, несе держава. Однак, на превеликий жаль, галузь охорони здоров’я перетворилась з однієї із престижних та багатовартісних галузей у сферу, що фінансується по залишковому принципу (40-60% від потреби) і лягає  важким тягарем на бюджет родини.

2017-12-28 10:02:53

Тетяна Сульженко: «Щира вдячність, низький уклін кожній «первинці», кожному члену профспілки…»

Настав час попрощатися з 2017 роком та привітати рік прийдешній. Яким він буде цей Новий 2018 рік для нас, нашої профспілки, галузі, країни? Чи принесе радість перемог, чи зустріне нас випробуваннями? Час, як то кажуть,  покаже. Але все, що чекає нас попереду, залежить від того, що вже зроблено. У профспілковому календарі 2017 був роком первинної профорганізації. І саме вони, наші «первинки», протягом цього року день у день доводили: «Профспілка - це сила!».

2017-12-27 13:21:42

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Прийміть найщиріші вітання з прийдешнім  2018 роком!

Хай залишаються в минулому усі негаразди. Хай веселий святковий  передзвін Нового року і Різдва  Христового переповнить ваші серця й оселі.

Хай цей рік принесе нам усім і країні безпеку, стабільність та процвітання.  Здоров’я, миру і злагоди, любові і надії.

З НОВИМ РОКОМ!    ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

Голова Ради профспілок Івано-Франківської області          Ігор Басюк

2017-12-27 13:17:09

МІНСОЦПОЛІТИКИ, ЩОДО РОЗМІРІВ ПЕНСІЙ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ

Мінсоцполітики України розглянуло звернення Ради професійних спілок Івано-Франківської області щодо розмірів пенсій державних службовців.Законом  України «Про внесення  змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 32148 –VIII, який набрав чинності 11 жовтня 2017 року, внесено зміни до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09 липня 2003 № 1058 –VI, згідно з якими пенсії , призначені відповідно до дня набрання чинності нового законодавства перераховано із застосуванням середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчисленої як середній показник за 2014-2016 роки.

2017-12-27 12:55:52

Профспілки ініціюють вступ до колективного трудового спору

27 грудня на засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні вирішено розпочати процедуру підготовки до колективного трудового спору із соціальними партнерами з питань, які визнані не виконаними за чинною Генеральною угодою на 2016-2017 рр.

2017-12-27 12:52:06

ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ В 2017 РОЦІ

Рік, що минає став непростим і водночас значимим для України.

Він дав старт пенсійній, судовій, освітянській, медичній реформам, проводиться реформування  державної служби, реформування оплати праці. Профспілки вибороли в цьому році підвищення рівня мінімальної зарплати вдвічі до 3200 грн., а на наступний – 3723 грн.