2018-09-17 16:08:56

ЛЮДИ ВДЯЧНІ ЗА УВАГУ ДО НИХ

На підприємстві КП «Електроавтотранс» урочисто відкрили кімнату для відпочинку. З цехів, гаражів і просто з-за керма сюди приходитимуть працівники підприємства, щоб набратись сил, поспілкуватися з колегами, чи просто відпочити.В їхньому розпорядженні є міні-кухня з набором продуктів і посуду, кавоварка, мікрохвильова піч, стіл для настільного тенісу, телевізор, дартс, шашки, доміно, обідні столи, м’які дивани та невеличка бібліотека.

2018-09-17 15:43:24

Репортаж із Калуша «ДРАЙВОВЕ СПОРТИВНЕ СВЯТО НАФТОХІМІКІВ»

Цей вираз неодноразово повторював на стадіоні «Хімік», де 8 вересня проводилося професійне свято калуських нафтохіміків, ведучий дійства «КАРПАТНАФТОХІМ – НОВИЙ СТАРТ!». І насправді різні ігри та змагання, якими була насичена перша частина святкового дійства, справляли таке схвальне враження у тих, хто не змагався, піднімали настрій і додавали вболівальникам емоцій у підтримці спортсменів. Вони ж викладалися на повну в боротьбі за першість та нагороди, здобути які на очах значної глядацької аудиторії, тим паче, колег по роботі, їхніх дітей, рідних, вдвічі приємніше, ніж будь-де інше та не в такій атмосфері.

2018-09-17 15:10:07

СТАРТУВАЛА ПЕРЕДПЛАТНА КАМПАНІЯ. КЕРІВНИКАМ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ТА ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ПРОФОБ’ЄДНАНЬ НАГАДУЄМО ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ПІДТРИМКИ СВОЇХ ВИДАНЬ

 

ЩОДО ГАЗЕТИ «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ»

У серпні цього року в рамках реалізації Стратегії інформаційної діяльності ФПУ на 2018-2021 р.р. у Федерації профспілок України проведено робочу нараду з проблемних питань діяльності профспілкових ЗМІ. У змістовній фаховій дискусії  обговорювали запровадження нових технологій інформування членів профспілок та питання, як друкованим профспілковим виданням не втратити свого читача і вистояти проти економічних негараздів.

2018-09-17 14:05:23

16 вересня - День працівника лісу

Шановні працівники лісового господарства!

Прийміть найщиріші привітання з нагоди професійного свята.

Ви ті, хто своєю працею і турботою сприяє збереженню та примноженню лісу, хто шанує і любить природу, береже і рятує наше спільне національне багатство.

Бажаю Вам успішно виконувати ті завдання, які покладено на галузь, щоб забезпечити раціональне використання лісу для потреб людини і зберегти це багатство для наступних поколінь.

Хай примножуються  здоров’я, радість і добробут у вашому житті та в родинах.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                    Ігор Басюк

 

2018-09-17 13:37:59

РАДА ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ звернулася до голів ОДА О.Гончарука та обласної ради О.Сича з приводу зарплатних боргів в закладах освіти та охорони здоров'я

 

Рада профспілок області в черговий раз висловлює стурбованість із приводу надзвичайно напруженої ситуації, яка склалася в закладах освіти та охорони здоров’я окремих районів, міст та ОТГ у зв’язку із заборгованістю з виплати заробітної плати.

         Зокрема, в галузі освіти  станом на 03.09.2018 року вона становить 27,277 млн. грн., у тому числі 16,506 млн.грн. із державної освітньої субвенції і 10,770 млн. грн. із місцевих бюджетів.

         Викликає тривогу той факт, що в деяких територіально-адміністративних одиницях до кінця року не вистачає державної освітньої субвенції. За оперативними даними, сума недостачі становить понад 59 млн. грн., з них в містах Болехові – 8,034 млн. грн., Яремче – 5,644 млн. грн., Івано-Франківськ – 5,0 млн.грн., Бурштин – 1,362 млн.грн., у Галицькому районі – 1,016 млн. грн., Рогатинському районі – 22,3 млн.грн. у Більшівцівській ОТГ – 1,579 млн. грн., Білоберізькій ОТГ – 1,983 млн., у Тлумацькій ОТГ – 6,824 млн. грн. Водночас у багатьох районах і ОТГ є її надлишки, що становлять десятки мільйонів гривень.

2018-09-10 10:40:27

Федерація профспілок України закликає владу забезпечити виконання взятих на себе зобов’язань

Уряд завершує роботу над формуванням проекту Державного бюджету України на 2019 рік. В перших коментарях щодо очікуваного змісту головного кошторису країни очільники влади вже назвали проект «правдивим, без надутих цифр» і разом з тим «соціально спрямованим».

На жаль, як і в минулі роки, соціальні партнери Уряду – профспілки були відсторонені від участі у формуванні Державного бюджету, право на яке мають відповідно до законодавства та домовленостей за Генеральною угодою.

2018-09-08 11:47:44

9 вересня - День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом!

Дякую за працю, якою Ви забезпечуєте енергетичну незалежність нашої держави, укріплюєте її незалежність та авторитет в очах міжнародної спільноти!

Нехай свято наповнює Вас радістю і  гордістю за професійні здобутки. Бажаю всім  міцного здоров’я та родинного благополуччя.

З повагою,

 голова Ради профспілок області                                                     Ігор Басюк

2018-09-05 14:40:31

В.о. Голови ФПУ Володимир Саєнко звернувся з листом до Верховного комісара ООН з прав людини

На виконання постанови Президії Федерації профспілок України от 21 червня 2018 року № П-15-3 «Про хід виконання постанови Ради ФПУ від 29.03.2018 р. №Р-4-4 «Про наступ на права профспілок, у тому числі майнові» В.о. Голови ФПУ Володимир Саєнко звернувся з листом до нещодавно призначеного Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет Херия.

2018-09-04 21:11:32

Про засідання “круглого столу” щодо розгляду рішення Національної тристоронньої соціально-економічної ради з питання “Про збереження та розвиток трудового потенціалу України”

 

03 вересня 2018 року в Раді профспілок Івано-Франквської області проведено «круглий стіл» за участю соціальних партнерів, на якому розглянуто рішення Національної тристоронньої соціально-економічної ради з питання “Про збереження та розвиток трудового потенціалу України”.

В заході взяли участь заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Я.Ульванська, її заступник – начальник відділу з питань оплати праці, соціально-трудових відносин та правового регулювання у сфері праці  О.Гринів, голова ради профспілок області І.Басюк, його перший заступник В.Уєвич, заступник голови – виконавчий директор обласного об’єднання організацій роботодавців В.Скригунець, перший заступник директора обласного центру зайнятості Г.Горбаль,начальник головного управління статистики в області О.Бліннікова.

2018-08-30 15:38:34

Мінсоцполітики про підвищення мінімальної заробітної плати у 2018 році

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» мінімальну заробітну плату з 1 січня 2018 р. було встановлено у розмірі 3723 грн, на рівні нижчому на 7,2% від фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах січня ц.р. (4011 грн). Це стало кроком назад у забезпеченні гарантованого державою мінімального рівня оплати праці. У червні ц.р. цей розрив зріс до 13,3% (фактичний прожитковий мінімум для працездатних осіб склав 4923 грн).