2020-05-12 10:46:26

Д А Й Д Ж Е С Т діяльності СПО, ФПУ, всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань 4 - 8 травня 2020 року

Інформація про звернення Голови ФПУ, суспільно-важливі нормативно-правові акти, які надійшли на розгляд СПО з короткими коментарями

 

2020-04-17 09:02:12

ФПУ І СВІТ. МИ - ЗА РІВНІСТЬ У ОПЛАТІ ПРАЦІ

Федерація  профспілок України повідомила своїх міжнародних партнерів  про намір ФПУ приєднатись до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (ЕРІС).

У листі Голови ФПУ Григоррія Осового зокрема зазначено, що ФПУ має на меті сприяти підвищенню життєвого рівня жінок, повній зайнятості, брати участь у розв’язанні соціальних питань та питань охорони здоров’я жінок, пропагувати всебічну повагу до прав людини та основоположних свобод жінок.

2020-04-17 08:12:53

ЗІ СВІТЛИМ СВЯТОМ ВЕЛИКОДНЯ!

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання зі світлим святом Воскресіння Христового!

Воскресіння Христове – це торжество справедливості , це перемога добра над злом, це утвердження віри і надії у серці кожного християнина.

Нехай ця радісна подія утверджує  в нас переконання, що достойні терпіння нагороджуються перемогою, а чесне життя увінчується славою.

Хай з радісними дзвонами в храмах увійдуть у Ваші оселі здоров'я, мир,благополуччя.  Нехай Господня ласка Вас зігріває і навчає щастя і любові. Всіх Вам земних і духовних благ!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Голова Ради профспілок області                                  Ігор Басюк

 

 

2020-03-13 10:04:04

У МІНСОЦПОЛІТИКИ ОБІЦЯЮТЬ, ЩО ІНДЕКСАЦІЯ ПЕНСІЙ БУДЕ

У березні не пройшла індексація соціальних виплат, проте 11 млн пенсіонерів обов'язково отримають підвищення до пенсійТаку заяву в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" зробила міністр соціальної політики Марина Лазебная, передає прес-служба Кабміну.

За її словами, підвищення буде здійснено протягом року, робота в цьому напрямку вже ведеться.

2020-03-13 09:55:36

ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ПОКЛАСТИ КРАЙ ТАКОМУ ГАНЕБНОМУ ЯВИЩУ, ЯК ЗАБОРГОВАНІСТЬ З ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

11 берзня у Комітеті з питань соціальної політики та захисту  прав ветеранів Верховної Ради України відбулися слухання на тему: «Стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати».

У слуханнях взяли участь Голова Спільного представницького органу профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, Голова профспілки працівників космічного та загального машинобудування Валерій Васильєв і заступник Голови ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України  Олександр Рябко, фахівці структурних підрозділів апарату ФПУ.

2020-03-11 14:42:52

Глобальні профспілки й надалі надаватимуть необхідну допомогу українським профспілкам

10 березня ц.р. до голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової направлено листа від керівників Європейської конфедерації профспілок - Пан’європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, що перебувала 25-27 лютого 2020 року в Києві.

2020-03-10 08:55:12

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. «Не складаємо зброї! Діємо єдино!»

Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий прокоментував відкликання з парламенту законопроєкту про працю № 2708  у зв’язку з відставкою Уряду.

- Відкликання з парламенту урядового законопроєкту про працю через відставку КМУ – це, безперечно, перемога профспілок, тому що цьому передувала наша досить потужна робота. Нам вдалося мобілізуватись на захист трудових прав працівників. Миловновським законопроектом порушувались конституційні права громадян: на працю і достатній життєвий рівень. Цей законопроєкт значною мірою порушував і права самих профспілок, як представників трудящих, мабуть не випадково у народі його прозвали «рабським».

2020-03-05 09:52:47

З МІЖНАРОДНИМ ЖІНОЧИМ ДНЕМ 8 БЕРЕЗНЯ!

Шановні жінки!

Прийміть найщиріші  вітання зі святом весни, з  Міжнародним Жіночим днем – 8 Березня!

У нашого народу є непроминаючими цінностями життя одвічні жіноча мудрість, вміння розуміти, підтримувати і прощати, дарувати натхнення та віру. Хай будуть притаманними вам завжди ці прекрасні риси.

Від усього серця бажаю Вам любові й поваги, нев’янучої краси, омріяного щастя, молодості. Нехай весна несе сонячне тепло, благополуччя та світлу надію. Бажаю Вам оптимізму, святкового настрою, миру і добра!

З повагою,

Голова Ради профспілок

 Івано-Франківської області                                                 Ігор Басюк

2020-03-04 13:55:46

«ОСОБИСТІСТЬ ЛІДЕРА ЧАСТО Є ВИЗНАЧАЛЬНОЮ В ОТРИМАНИХ РЕЗУЛЬТАТАХ…»

3 березня відбулося засідання обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, де заслухано звіт за роботу у 2019 році, також звіт контрольно-ревізійної комісії і про виконання профспілкового бюджету Ради за минулий рік.

У виступі голови обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та ЕТП України Василя Гриньківа найперше було зазначено, що ці підсумки є базовими для звітно-виборної обласної конференції, запланованої на осінь.

2020-03-04 09:24:41

ЧЛЕНСЬКИМ ОРГАНІЗАЦІЯМ: В ПРОЄКТІ НОВОГО ЗАКОНУ ВРАХОВАНО ПРОПОЗИЦІЇ ПРОФСПІЛОК В ПИТАННЯХ ЇХ РЕЄСТРАЦІЇ

 

Повідомляємо, що на виконання пункту 4 постанови Ради ФПУ від 16.травня 2019 №З Р -5-2 «Про виклики і загрози профспілкового руху та завдання ФПУ, її членських організацій в сучасних умовах» та постанови Президії ФПУ від 25.06.2019 № П-20-3 фахівцями ФПУ розроблено законопроект про внесення змін до Закону України №Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». За рішенням Президії ФПУ пункт 2 постанови №П -22-4 від 18.12.2019) доручено керівництву ФПУ використати положення цього законопроекту в подальшій законотворчій діяльності.