2017-04-11 09:41:28

Комунальна сфера: чого не враховано в законодавстві

З доповіддю з цього питання виступив голова облорганізації галузевої профспілки Зеновій Павлишин. Доповідач наголосив, що на більшості підприємств житлово-комунального господарства області до розміру мінімальної зарплати проведені доплати переважно за рахунок накопичених коштів за минулий рік.

Водночас впровадження такої оплати праці зустрічає непередбачені труднощі, не врегульовані чинним законодавством. Діючим Кодексом законів про працю передбачено, що за угодою між працівником і власником може встановлюватися неповний робочий день або тиждень. Окремі трудівники працюють на 0,5 ставки або 2-3 год. у день, і відповідно за цей період їм нараховується зарплата. Проте роботодавець мусить за них сплатити єдиний соціальний внесок у сумі 704 грн., розрахований від встановленої мінімальної зарплати 3200 грн. Внаслідок цього підприємство стає збитковим.

Непроста ситуація склалася на невеликих підприємства побуту – КП «Реглан» (м. Івано-Франківськ) та «Побут Косівщини». Тут працівники заробляють 1450-1600 грн. у місяць. А щоб підвищити їм зарплату до 3200 грн., необхідно підняти розцінки на швейні та ремонтні роботи вдвічі. В такому разі замовник відмовляється від послуг цих підприємств і мова йде про їх ліквідацію. А тут працюють переважно одинокі жінки, які є фактичними годувальниками своїх родин. Як можна зберегти такі підприємства, питання залишається відкритим.

Учасники пленуму прийняли до відома інформацію про роботу обласної організації галузевої профспілки з березня 2016 р. по квітень 2017 р. В цьому документі відзначається, що на підприємствах ЖКГ порушувалися конституційні права трудівників на працю та її належну оплату. Мали місце факти, коли органи місцевої влади не повертали різниці між збитковими тарифами та фактичними витратами підприємств. Завдяки настирливим діям галузевої профспілки в окремих випадках вдавалося досягнути позитивних результатів. Після неодноразових звернень до місцевої влади на підприємствах «Рогатин-водоканал» та «Рожнятів-водгосп» з 2016 р. працівникам почали виплачувати заробітну плату згідно норм Галузевої угоди.

Пленум постановив направити звернення до Міністерства соціальної політики України з питання впорядкування оплати праці та відрахувань єдиного соціального внеску для малих підприємств побутового обслуговування населення. Постановою пленуму обласній та міській організаціям профспілки доручено заключити регіональні та міські угоди з органами місцевого самоврядування на 2017-2018 роки, зосередивши в них увагу на соціально-економічному захисті працівників та дотримання норм Галузевої угоди щодо оплати праці та дотримання її безпечних умов на виробництві.

Від Ради профспілок області у пленумі взяв участь перший заступник голови Володимир Уєвич.