2017-02-03 09:14:32

Президія Профспілки працівників охорони здоров’я України затвердила Заяву щодо реформування галузі

Наголошуємо, що за двадцять п’ять років в Україні:

- фінансування галузі здійснюється в середньому на 40-60 відсотків від потреби;

- реформи відзначаються формальністю, безсистемністю і є як для  медичної галузі і її працівників, так і для пацієнтів «експериментом на виживання»;

- змінилося 17 Міністрів охорони здоров’я та 3 виконувачі обов’язків. 

У таких складних, нестабільних умовах діючі заклади охорони здоров’я втратили можливість належним чином, якісно та в повному обсязі надавати медичну допомогу; медичний персонал позбавлено мотивації до праці; для пацієнтів безоплатна медична допомога лише декларація.  

Як наслідок - значне скорочення населення країни, високі показники захворюваності та смертності, порівняно з іншими країнами світу, зростаючий кадровий дефіцит - висококваліфікований медичний персонал змушений шукати роботу за кордоном.

Сьогодні вкрай важливо, щоб процеси реформування відбувалися в правовому полі та в умовах соціального діалогу. Так, 30 листопада 2016 року Кабінет Міністрів України (КМУ) прийняв низку постанов та розпоряджень, що стосуються реформування системи охорони здоров’я в Україні, зокрема, розпоряджень КМУ «Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я України» № 1013-р та «Про схвалення концепції розвитку системи громадського здоров’я в Україні» № 1002-р без погодження зі Спільним представницьким органом  профспілок, що суперечить пункту 1.19 Генеральної Угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки.

При прийнятті постанови КМУ «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів» від 30 листопада 2016 року № 932 було повністю проігноровано пропозиції Профспілки щодо запровадження пакету запобіжних заходів соціально-економічного захисту працівників охорони здоров’я в умовах запланованих трансформацій. 

Не враховано ризики для бюджетної сфери при підвищенні мінімальної заробітної плати до 3200 грн., які фактично призвели до «зрівнялівки» в оплаті праці технічного та медичного персоналу в закладах охорони здоров’я. 

На жаль, у прийнятих КМУ вищезазначених документах не йде мова про статус медичного працівника. Немає відповідей на питання: як запобігти майбутньому скороченню закладів охорони здоров’я, масовому вивільненню працівників, як реально забезпечити гідні умови, оплату праці та зайнятість медичним працівникам, чи сприятиме вирішенню проблемних питань віднесення максимального обсягу повноважень з управління галуззю на місця, без наявності відповідних матеріально-технічних та фінансових ресурсів і чи не призведе все це в майбутньому до комерціалізації галузі?

Професійна спілка працівників охорони здоров’я України зазначає, що реформувати систему охорони здоров’я України необхідно.

Профспілка за реформи. Але за реформи:

- які проводяться на підставі прийнятих законів відповідно до Конституції України; 

- які в дійсності покликані і призводять до покращення якості та доступності медичної допомоги для пацієнтів;

- в результаті яких істотно покращаться умови та оплата праці медичних працівників, що відповідають рівню складності професійної діяльності та  відповідальності.

Переконані, що реформи мають народжуватися в умовах обговорення та дискусій за участю влади, медичної спільноти та територіальних громад. При цьому необхідно говорити не лише про позитивні гіпотетичні очікування, але і про ризики, які можуть виникнути при проведенні реформ.

Закликаємо владу:

-         дотримуватися Конституції та законів України, не допустивши руйнування системи охорони здоров’я;

-         поважати думку медичної спільноти та Профспілки, конструктивно реагувати на критику реформ;

-         невідкладно призначити  Міністра охорони здоров’я України;

-         до відповідальності при прийнятті рішень з реформування системи охорони здоров’я, пам’ятаючи про принцип Гіппократа: «Не нашкодь!»
 

medprof.org.ua