2017-01-27 14:01:24

Як мати велику пенсію, дізнавалися у школі майбутнього пенсіонера

Звісно, кожен з них зацікавлений отримувати якнайвищий розмір пенсії. Однак для цього важливо не тільки те, що людина все свідоме життя працювала на підприємстві чи в організації, а й легальне працевлаштування, що гарантує страховий стаж. Тому питань до Ганни Олексіївни було багато. Вона терпляче роз’яснила і важливість страхового стажу, і залежність майбутнього розміру пенсії від розміру страхових внесків та деякі інші  питання призначення та виплати пенсії. Всі сивочолі «учні» отримали вичерпні відповіді на  питання, що їх хвилювали.

Ганна Гринюк також розповіла про стан впровадження  у Пенсійному фонді централізованої системи призначення та виплати пенсій, зокрема про спрощену процедуру прийому документів у відділі обслуговування громадян. Але спрощення не означає допуск безконтрольності.

– Часто під час прийому документів на призначення пенсії ми натрапляємо на розбіжності в  записах трудових книжок, паспортних даних тощо. Це викликає потребу окремих підтверджень чи уточнюючих довідок, що відповідно уповільнює увесь процес прийому документів і відсуває далі термін призначення пенсії, – зазначила заступник начальника відділу обслуговування громадян  Ганна Гринюк. - Для того, щоб уникнути непорозумінь, вона порадила своїм «учням» заздалегідь, ще до настання пенсійного віку, завітати до Пенсійного фонду для того, щоб фахівець міг перевірити пакет документів та дати поради для виправлення ймовірних помилок.

Володимир Криворучко