2017-01-05 16:51:22

Профспілка українських працівників у Польщі на захисті прав наших співвітчизників

Учасники Юрій Карягін - голова Міжгалузевої профспілки українських працівників у Польщі і його заступник Сусана Кітаєва розповіли журналістам про діяльність профспілки, спрямовану на захист прав наших співвітчизників, що працюють у Польщі. За деякими даними, таких наразі біля 1 млн. осіб, і тенденція до зростання кількості наших гастарбайтерів зберігатиметься принаймні до кінця ц.р. Профспілка допомагає у працевлаштуванні, у обстоюванні прав працівників на гідну зарплатню та намагається, щоб українці працювали в Польщі на легальних умовах.

Ю. Карягін подякував ФПУ за надання постійної методичної та юридичної допомоги у діяльності очолюваної ним профспілки, а також повідомив, що Міжгалузева профспілка українських працівників у Польщі має свої представництва майже в усіх регіонах України і надає необхідні консультативні послуги тим, хто повернувся з Польщі на батьківщину.

«Потенціал у наших співвітчизників дуже великий, тому що вони отримують досвід роботи у сучасних економічних умовах європейських країн. Це може стати вагомими внеском у подальший розвиток українського ринку товарів і послуг», - резюмував Ю.Карягін.

 

Прес-центр ФПУ