2016-12-06 15:08:24

Протестний поріг перевищено

Ось і новий пленарний тиждень 6 грудня в Верховній Раді розпочався з акцій протестів. Першими до стін Парламенту вийшли ветерани МВС. Вони вимагають гідних пенсій. З такими ж вимогами до них приєднались і чорнобильці. Всього під Верховною Радою знаходиться понад 2 тис. людей. До колишніх силовиків вийшов представник профспілок в Верховній Раді, народний депутат Сергій Каплін. Він запропонував ініціювати зустріч представників ветеранів МВС з очільником парламенту та керівниками депутатських фракцій. А щоб вимогу зустрічі почули швидше, радить людям діяти більш рішуче, та перекрити вулицю Грушевського. Також він пропонує включити до вимог протестувальників відставку міністра МВС Арсена Авакова, як головного винуватця проблем колишніх силовиків.

Люди, які грудьми захищали правопорядок і щодня ризикували життям, сьогодні мають на схилі літ мерзнути під Парламентом, аби досягнути реалізації своїх законних прав, пенсій та пільг. Більшість із них – мали службові поранення. Багато інвалідів. Аваков, тобі не соромно там в Канаді? – каже Сергій Каплін.

Це тільки початок протестів.

8 грудня до стін парламенту вийдуть профспілки. У Всеукраїнській акції візьмуть участь профспілчани з усіх куточків України. Головні вимоги – підвищити з 1 січня 2017 р. мінімальну заробітну плату в розмірі 3200 грн., встановити економічно обґрунтовані тарифи на газ і житлово-комунальні послуги, провести реформу оплати праці, до 1 січня наступного року ліквідувати заборгованість по зарплатах. Крім того, підвищити мінімальну пенсію та скасувати обмеження з виплати повної пенсії для працюючих пенсіонерів. Відновити санаторно-курортне лікування за рахунок коштів соціального страхування. Встановити 1 тарифний розряд ЄТС у розмірі, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати. Не допустити руйнації і комерціалізації охорони здоров’я, закриття закладів та звільнення працівників. Забезпечити стипендією кожного встигаючого студента.

Спільно з профспілками до Верховної Ради вийдуть і чорнобильці. Їх вимоги – відновити фінансування програм з соціального захисту громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи. А саме виділити кошти на забезпечення житлом, медико-санітарне лікування онкологічних захворювань, виплату гідних пенсій.

http://fpunews.org