2016-11-30 16:10:13

У засіданні Генеральної ради МКП бере участь Голова ФПУ Григорій Осовий

Велику гостинність і сприяння заходу виявляє керівництво Об'єднання австрійських профспілок, в штаб-квартирі якого й проходить засідання МКП.

Саме у Відні у листопаді 2006 року на установчому конгресі делегати з усього світу проголосували за створення нового глобального профцентру шляхом злиття Міжнародної конфедерації вільних профспілок та Всесвітньої конфедерації праці. Серед учасників цього історичного конгресу були і делегати від ФПУ, яка стала однією із організацій-засновників МКП. Час, що минув, підтвердив правильність такого рішення: МКП послідовно відстоює права працівників в міжнародних органах, сприяє обміну досвідом і координації роботи своїх членських організацій.

На сьогодні МКП представляє 180 мільйонів працівників із 162 країн та має 333 національні членські організації.

Виступаючі на урочистій церемонії відзначили здобутки та досягнення організації за десятиріччя існування. Зі словами вітання до членів Генеральної ради звернулися Федеральний канцлер Австрії Крістіан Керн, Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, який у 2006-2012 роках очолював Профспілку металістів Швеції.

У роботі Генеральної ради також бере участь Генеральний директор Міжнародної організації праці Гай Райдер, який до обрання на цю посаду очолював МКВП і МКП.

Після урочистого засідання відбулася зустріч членів Генеральної ради зі спікерами обох палат Парламенту Австрії – головою Федеральної ради Маріо Лінднером та головою Національної ради Доріс Бурес.

Департамент міжнародних зв’язків ФПУ