2016-11-22 17:14:44

Обговорено питання підготовки та організації проведення Всеукраїнської акції профспілок

Розпочинаючи нараду Голова ФПУ Г.Осовий акцентував увагу на тому, що перенесення акції профспілками було висвітлено у значній кількості засобів масової інформації, аналіз яких визначив, що ФПУ не понесла через це іміджевих втрат. Він акцентував увагу на тому, що відразу після перенесення профспілкової акції відбулась його зустріч з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, де було поінформовано про наміри парламентарів розглянути проект Державного бюджету України 8 грудня ц.р.

Г.Осовий також повідомив, що безпосередньо напередодні голосування запланована зустріч представників профспілок з керівниками профільних парламентських комітетів, які відповідають за ухвалення бюджету, і керівниками депутатських фракцій та груп у парламенті. Мета - з’ясувати, наскільки в остаточній редакції проекту Основного фінансового документу враховані пропозиції профспілок.

Під час наради взято до уваги пропозицію робочої групи щодо проведення акції у день голосування за проект Держбюджету на 2017 рік. Поки що ця дата визначена як 8 грудня. Після тривалої дискусії учасники наради вирішили обговорити зазначене питання з керівниками територіальних профоб’єднань у режимі відеоконференції в «Укртелекомі» 25 листопада.

Внесено зміни та доповнення до проекту резолюції акції з урахуванням пропозицій членських організацій ФПУ, СПО об’єднань профспілок.

Остаточне рішення щодо дати та форми проведення акції буде ухвалено Президією ФПУ під час проведення відеоконференції.

Прес-центр ФПУ