2016-10-26 14:06:59

Про результати зустрічей з керівництвом Уряду та СПО роботодавців

В той же день проведено зустріч керівників Всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань з Прем’єр-міністром України Гройсманом В. Б., в якій взяли участь віце-прем’єр-міністри Розенко П. В., Кістіон В. Є., Міністр Кабінету Міністрів України Саєнко О. С., Міністр освіти і науки Гриневич Л. М., Голова НКРЕКП Вовк Д. В., перший заступник Міністра соціальної політики Крентовська О. П., заступник Міністра фінансів Капінус Є. В., заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Бровченко Ю. П. та інші. Під час заходу обговорено питання виконання Генеральної угоди на 2016-2017 роки та вимог профспілок, висунутих під час проведення Всеукраїнського маршу протесту профспілок 6.07.2016 року. За підсумками зустрічі підписано Протокол, яким надано доручення органам виконавчої влади щодо вирішення актуальних проблем в соціально-трудовій сфері.

Зокрема, йдеться про прискорення реформування оплати праці, погашення заборгованості з виплати зарплати, скорочення грошового розриву між розміром посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС і мінімальною заробітною платою, уточнення списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, проведення консультацій з основних напрямів державної цінової і тарифної політики тощо.

Одночасно вирішення більшості питань, що є предметом колективних трудових спорів та вимог профспілок, має бути реалізовано в Державному бюджеті України на 2017 рік, проект якого доопрацьовується в парламентському Комітеті з питань бюджету.