2016-10-20 10:45:02

Незабаром усі пенсійні послуги можна буде отримати через інтернет

– Із засобів масової інформації на Прикарпатті ми багато чули про Стратегію модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, – сказав викладач дисципліни «пенсійна справа» Богдан Мисак. – А сьогодні вирішили дізнатися, що саме відбувається в органах Фонду, наочно переконатися у ході реформування, як здійснені заходи впливатимуть на обслуговування громадян.

 Начальник відділу обслуговування громадян Світлана Кучірка докладно розповіла студентам про порядок прийому документів для призначення і перерахунку пенсій. При цьому наголосила на тому, що дає запровадження нових технологій в оформленні пенсій, як спрощення процедури надання послуг громадянам сприятиме  підвищенню якості та зменшенню часу їх обслуговування. Головні складові нової стратегії Пенсійного фонду України, зазначила вона, – це якість обслуговування громадян, удосконалення управління фінансами Фонду, сучасні інформаційні технології, скорочення адміністративних видатків, прозорість та відкритість у роботі органів Фонду.

– Подібні заходи в нас відбуваються дуже часто, – повідомила начальник управління Оксана Козло. –  Тим паче, що з Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника ми тісно співпрацюємо. Цього року День відкритих дверей особливий тим, що якість обслуговування  населення поліпшується просто на очах, зі змінами у впровадженні нових технологій. Зокрема, запроваджується можливість отримання практично всіх послуг дистанційно, у тому числі через веб-портал Пенсійного фонду з використанням електронного цифрового підпису.