2016-10-18 15:46:47

Взаємодія соціальних партнерів для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку України

Зустріч передувала робочій нараді Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань.

Соціальні партнери обговорили та віднайшли спільні позиції з таких актуальних питань сьогодення:

- щодо погашення існуючої заборгованості з виплати заробітної плати та посилення захисту працівників у випадку неплатоспроможності боржника-роботодавця, у контексті врегулювання колективного трудового спору між СПО об'єднань профспілок та СПО сторони роботодавців;

- про спільні дії щодо підвищення заробітної плати (щонайменше на 15 %) для підвищення платоспроможності працівників в умовах різкого зростання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги;

- про взаємодію профспілок та галузевих організацій роботодавців щодо актуалізації Списків 1, 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Зі сторони профспілок у зустрічі взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, заступники Голови ФПУ Володиир Саєнко, Олександр Шубін, Євген Драп’ятий, члени Президії ФПУ. Раду профспілок Івано-Франківської області представляв перший заступник голови РПО Володимир Уєвич.

Зі сторони роботодавців: Дмитро Олійник – Голова Ради Федерації роботодавців України, Сергій Біленький – член Ради Конфедерації роботодавців України, Голова Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу "Федерація металургів України", Орест Климпуш – голова Федерації роботодавців транспортників, Володимир Корнієнко – Голова роботодавців залізничного транспорту України, Дмитро Третьяков – голова ради обласних організацій роботодавців у сфері будівництва та ін.

Досягнуто домовленості проводити робочі наради у такому форматі регулярно, практичними результатами чого мають стати розробка ефективних механізмів вирішення питань соціально-економічного захисту громадян.

 

Прес-центр ФПУ