2016-08-23 15:40:24

Виплати пенсій через банки: вигода обопільна

«Ми використовуємо кожну можливість у комунікаціях із пенсіонерами, щоб переконати їх у доцільності отримання пенсій саме у банках, – заявляє перший заступник начальника управління Фонду Ярослав Тодорів. – Необхідність таких інформаційних кампаній очевидна. Адже органи Пенсійного фонду України в області вимушені витрачати кошти за доставку пенсій відділеннями зв’язку: від суми виплаченої пенсії 0,79 % в містах та 1,56 % – у сільській місцевості, тоді як установи банків ці послуги здійснюють безкоштовно. А це дозволяє зекономити кошти та використати їх виключно на виплату пенсій або підвищення їх розміру». 

Інформаційно-роз’яснювальна робота серед пенсіонерів на Прикарпатті щодо переваг отримання виплат пенсій через вкладні рахунки і справді дає свої позитивні результати. Під час призначення пенсій майже всі кандидати добровільно зголошуються на послуги банків. Хоча, певна частина пенсіонерів таки бажає, щоби пенсію приносили їм додому. Тож нині «стрілка переваг» хоч і перетнула екватор на користь банків (понад 52 % від загальної кількості отримувачів пенсій), однак далі просувається з надзвичайними потугами. Тому і виникає потреба активізувати цю роботу серед населення.

 Відзначимо, що пенсійники плідно співпрацюють із усіма відділеннями банків, які є на території Коломийського району, не надаючи переваг конкретно жодному з них. Понад 60 % пенсіонерів стабільно користуються зручностями банків. У першому півріччі  ц. р. завдяки  послугам банківських установ було зекономлено 17, 3 млн. гривень.

 

 

Володимир Криворучко