2016-02-15 09:49:06

НОВЕ ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ ТВОРИТИ МОЛОДИМ

 

Надзвичайно цікаво пройшов тренінг на тему: «Профспілка в державній службі України», який провів Петро Маліборський - заступник голови Снятинської районної ради, тренер галузевої профспілки та перший переможець конкурсу  «Кращий державних службовець» в області. Він розкрив всі аспекти та можливості діяльності профорганізації в колективі. У виступах молодих профспілкових лідерів йшла мова  про необхідність кардинально змінювати  роль і завдання профспілки, її стратегію і тактику дій, форми й методи роботи, створювати дієві профспілкові організації,  які б реально могли здійснювати свої функції щодо  захисту членів профспілки.

 

З великою увагою учасники засідання слухали Ніну Комар -  голову профгрупи ветеранів державної служби області, яка поділилася своїм багаторічним досвідом профспілкової роботи.  

Перед учасниками «круглого столу» виступила делегат УІІ з’їзду галузевої профспілки працівників державних установ, голова обкому профспілки Ніна Гушпіт.  Вона проінформувала про основні напрямки  діяльності молодіжних рад по реалізації Програми дій профспілки працівників державних установ України на 2015 – 2020 роки, затвердженої на УІІ з’їзді Профспілки.

 З метою активізації профспілкової роботи у первинних профорганізаціях серед учасників проведено письмове опитування на тему: «Основні завдання первинних профспілкових організацій». Більшість з них відповіли, що профорганізація для них є надійним захистом прав працюючих членів колективу на гідну оплату праці, умови праці,  відпочинку та  оздоровлення працівників.

 

В цей же день проведено засідання обласної молодіжної ради, на якому розподілено обов’язки між членами виконавчого комітету молодіжної ради обласної організації профспілки, затверджено план роботи на 2016 рік. Прийнято рішення про проведення  у 2016 році обласного огляду-конкурсу «Краща молодіжна рада районної (міської) організації профспілки  працівників державних установ». Роман Лібрик – голова Тлумацької районної молодіжної ради  поділився із колегами досвідом роботи  ради по  впровадженню молодіжної політики в районі.

  Підсумками проведених заходів стало переконання, що профспілка працює для людей і  лише в єдності, підтримці та солідарності – сила профспілки.

       На завершення вищезгаданих заходів молоді профспілкові активісти зустрілися із  поетесою Любою Солдатюк – членом профгрупи ветеранів  державної служби області, яка прочитала їм свої вірші.

 

                          О. Мітченко, голова молодіжної ради