2016-01-25 09:04:28

Якість при меншій кількості. Керівництва

16 грудня 2015 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову                  № 1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», за якою 279 територіальних управлінь об’єднуються у 121 шляхом злиття окремих його управлінь. У нашій області таким чином утворюється п’ять об’єднаних управлінь:

Косівське, до якого увійдуть управління Пенсійного фонду України у Верховинському та Косівському районах;

Надвірнянське, до якого увійдуть управління Пенсійного фонду України в Надвірнянському районі та місті Яремче;

Долинське, до якого увійдуть управління Пенсійного фонду України в Долинському районі та м. Болехові;

Тлумацьке, до якого увійдуть управління Пенсійного фонду України у Тлумацькому та  Городенківському районах;

Галицьке, до якого увійдуть управління Пенсійного фонду України у Галицькому та Рогатинському районах.

Перейменовуються два територіальні управління, які пройшли подібну процедуру ще в 2011 році: в м. Калуші та Калуському районі – на Калуське об’єднане управління Пенсійного фонду України, а також у м. Коломиї та Коломийському районі  – на Коломийське об’єднане об’єднане управління Пенсійного фонду України.

На базі територіальних управлінь створюються структурні підрозділи об'єднаних управлінь без статусу юридичної особи, які, як і раніше, обслуговуватимуть громадян Верховинщини, Городенківщини, Рогатинщини. Яремчанщини і Болхівщини. Решта управлінь Фонду області не реорганізуються, а працюють зі статусом юридичної особи, як і до набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України.

Об’єднання дасть змогу скоротити тільки керівний апарат, централізувати функції кадрової та бухгалтерської служб. У підрозділах Фонду продовжуватимуть працювати спеціалісти з обслуговування пенсіонерів, страхувальників та застрахованих осіб. Для отримання сервісу не потрібно буде збирати візи та погодження. Всі послуги надасть спеціаліст, до якого звернулися за допомогою.

Володимир Криворучко.