2015-12-10 09:07:57

Медична галузь – одна з провідних у розвитку держави


У своєму виступі він зазначив, що потрібні докорінні зміни у системі відносин пацієнта та закладу охорони здоров’я, чому мають сприяти реформи, що проводяться останніми роками.

Лідер профспілок закликав делегатів до більш активних дій по відстоюванню своїх законних прав, зокрема, на своєчасне отримання зарплати. Також він оголосив про проведення масових протестних акцій профспілок разом з представниками інших громадських організацій найближчим часом, а саме 11 грудня і 16 грудня, коли буде обговорення у Комітетах Верховної Ради України проекту Державного бюджету на наступний 2016 рік.
- Ми маємо донести профспілкову позицію стосовно головного фінансового документу, - закликав Г.Осовий. - На сьогодні економіка не дає в бюджет надходжень. Всього в країні працює 8 млн. людей – з них половина у бюджетному секторі та половина у реальному секторі, який формує дохідну частину бюджету і 35% доходу Держбюджету - це запозичення або з МВФ, або з Європи. За таких умов розраховувати на підвищення соціальних стандартів – це майже марна справа. Тому ми маємо вийти під стіни Уряду, щоб висловити своє незадоволення його діями, до речі стосовно цього ухвалені рішення і Президією ФПУ і учасниками Всеукраїнських зборів голів первинних профорганізацій.

Також темами виступу стали стан соціального діалогу, не підписання нової Генугоди, боротьба профспілок за повернення фінансування санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та захист майнового комплексу.
 По власності профспілок порушено більше 200 судових справ, – зазначив Голова ФПУ, - десятки санаторіїв вже зараховані у власність держави і цей процес продовжується, але забрати у нас об’єкти, які були побудовані за внески спілчан, – це злочин проти людей, зрозуміло, ми будемо захищатися і захищаємось. Ми вже звернулися до Конституційного суду і до Європейського суду і сподіваємося на справедливі рішення з цього приводу, - сказав очильник ФПУ.

На завершення він побажав виконання усіх рішень, прийнятих на з’їзді Профспілки медиків.

На з’їзді обговорено та ухвалено постанови щодо основних напрямів діяльності Профспілки працівників охорони здоров'я України на 2016-2020 роки. Прийнято низку резолюцій, заяв та звернень VII з'їзду Профспілки працівників охорони здоров'я України.

Головою Профспілки працівників охорони здоров'я України на наступний період одностайно обрано Вікторію Коваль.