2015-06-24 12:34:21

ЗАВТРА ВИ ВЖЕ НЕ ПРАЦЮЮЄТЕ

«Обласна рада профспілки хімнафтохімпрому стурбована ситуацією, яка склалася на підприємствах галузі в нашій області. На сьогоднішній день не працює ТОВ «Карпатнафтохім», де зайнято біля 2,0 тис. працівників, скорочуються обсяги виробництва на ТОВ «Синтра», «Синтелон УА», «Вінісін», ПрАТ «Сегежа Оріана Україна». Це призводить до скорочення робочих місць  і  вивільнення працівників. Уже в 2014 році внаслідок проведених реорганізацій на ТОВ «Карпатнафтохім» та через ліквідацію ЗАТ «Лукор»  без роботи залишилось 299 чоловік.  На ТОВ «Синтелон УА» скорочено 51 працівника. На жаль, в цьому році ситуація не покращується.   Передбачається на  третину скоротити чисельність персоналу  ТОВ «Синтра» та ПрАТ «Сегежа», відповідно на 46 і 53 працівники.

        Немає підстав надіятися на відновлення роботи    ТОВ «Карпатнафтохім» в найближчий час. Не виключено, що  довготривалий простій закінчиться масовим вивільненням людей. Скорочується чисельність працюючих і на підприємствах пов’язаних з діяльністю хімічних виробництв.

        Безнадійна, на нашу думку, ситуація на ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття». Підприємство, на якому зараз нараховується біля 1200 чоловік, уже декілька років простоює. Не проводиться реконструкція виробництв для забезпечення випуску нафтопродуктів потрібного рівня і якості.

        Все це веде до того, що уже в недалекому майбутньому без роботи і засобів для існування може залишитись близько 3.5 тис. працівників галузі і ще приблизно така ж кількість занятих на підприємствах пов’язаних з роботою хімічних виробництв.

       З огляду на це, прошу доручити керівнику секретаріату трьохсторонньої соціально-економічної ради Гринів О.М. організувати  консультації сторін соціального діалогу   з залученням директора департаменту економіки ОДА Поповича В.В., директора обласного центру зайнятості Горбаля Г.М., керівників підприємств, інших  відповідальних осіб для вироблення заходів по запобіганню масового вивільнення працівників та різкого зростання безробіття».

       Голова ради профспілки                                            В.Олексин

 

Питання перебуває в стадії розгляду.