2014-06-02 11:25:42

Про звіт обласної Ради профспілки працівників енергетики та ЕТП

На порядку денному засідання був Звіт про роботу обласної Ради профспілки за 2013 рік та окреслено основні пріоритетні напрямки діяльності Ради на 2014 рік.

Незважаючи на складні економічні та політичні кризові моменти в суспільстві, профактиву було про що звітувати, адже є чимало добрих напрацювань. Найбільше ж досягнення профспілки, про яке говорили, – це призупинення адміністрацією переведення в аутсорсингові структури, зареєстровані в інших містах України, ремонтного персоналу, зв’язківців та працівників соціальної сфери Бурштинської ТЕС до кінця 2014 року, в кількості 500 чоловік. Рада прийняла відповідне рішення  щодо подальших спільних дій із недопущення застосування  нетипових форм зайнятості.

Після оприлюднення антикризових заходів уряду, вийшов Наказ міністра Міненерговугілля , який обмежував соціальні стандарти працівників галузі. Обласна рада профспілки працівників енергетики та ЕТП підтримала ініціативу обласної Ради профспілки нафтогазпрому та направила листа з вимогою до ЦК  не погоджувати Наказ міністра.  Як результат ЦК « Укрелектропрофспілки» не погодив цього документа.