2015-02-11 09:37:02

Тут в кожного заняття до душі

У вересні 2013 року освітяни обласного центру одержали приміщення Будинку вчителя по вулиці Чорновола, 25. Зусиллями небайдужих людей та освітянської громадськості це приміщення було відремонтоване, а його кімнати умебльовані та належно оформлені. Тепер вони наповнилися звуками музики і співом, радістю зустрічей неординарних особистостей.

Тут створені аматорські художні колективи, любительські об’єднання, клуби за інтересами: «Що? Де? Коли?», «Здоров’я і краса!» , «Ветеран». Зусиллями їх учасників проводяться концерти, вечори відпочинку, зустрічі з цікавими людьми. А ще здійснюються патріотичні акції,

Так 14 грудня 2014 року в обласній філармонії організовано благодійний концерт «Тепло душі – Героям України», який пройшов з великим успіхом, а зібрані кошти були передані для придбання безпілотника для бійців АТО. На Різдвяні Свята аматори Будинку вчителя спільно з волонтерами громадської організації «Свій для свого» виконували колядки та щедрівки для мешканців міста. Заколядовані кошти були використані для закупівлі теплого одягу бійцям, які воюють на Донбасі.

Концертна діяльність творчих колективів Будинку вчителя добре відома не тільки глядачам м. Івано-Франківська. Восени 2014 року ці колективи перебували у Польщі, в м. Зелена Гура, під час проведення Днів української культури. Народний самодіяльний камерний хор «Джерело» (диригент Ігор Дем’янець) з натхненням виконував духовні твори М.Вербицького «Отче наш», М.Лисенка «Камо піду од лиця Твоєго, Господи». Ці твори урочисто звучали в польських костелах. Учасниками Днів української культури були також жіночий вокальний ансамбль «Едельвейс» та оркестр народних інструментів (художні керівники цих колективів - Валентина Бойчук та Світлана Микула).

Будинок вчителя приваблює педагогів різного віку й різноманітних вподобань. Тут вони мають можливість показати свої творчі обдарування. Значний інтерес відвідувачів викликали виставки, присвячені 200-річчю з Дня народження Шевченка, а також – «Світовий живопис у вишивках Ірини Струннікової».

Добре почувають себе в Будинку вчителя ветерани педагогічної праці. Вони раді поспілкуватися за чашкою кави, поласувати власноруч приготованими смаколиками.

У закладі культури панує атмосфера затишку і доброзичливості, бажання відвідати старих і нових друзів. А це так важливо у нинішній неспокійний час.

                                                                                 Г. Власійчук,

                            директор Івано-Франківсого Будинку вчителя