2014-12-23 12:17:48

А хто, якщо не ми?

Відповідно до постанови обласного комітету профспілки від 19 листопада 2014 року «Про звіти і вибори в Івано-Франківській обласній організації профспілки працівників державних установ» в області розпочалися звітно-виборні збори у первинних профорганізаціях.     Їм передувала значна організаторська робота. Відділом  організаційно-масової роботи обкому профспілки підготовлені та розповсюджені для всіх організацій профспілки методичні рекомендації з організаційно-процедурних питань щодо підготовки та проведення звітів і виборів профспілкових органів. Протягом  грудня цього року у районах і містах проведені Дні обкому профспілки з профактивом районних та міських організацій профспілки та семінари – навчання з головами профкомів і профорганізаторами обласного центру з цих питань.

         На них голова обкому профспілки Ніна Гушпіт наголошувала, що нинішня звітно-виборна компанія – це важливий           етап подальшої активізації діяльності первинних, районних (міських) організацій профспілки. Її особливість  полягає у тому, що проходитиме в той час, коли в державі проводиться адміністративна і бюджетна реформа, продовжується  фінансово-економічна криза, а на сході країни триває антитерористична операція за незалежність України,  що суттєво впливає на соціально-економічний захист членів профспілки. При цьому йшло зацікавлене обговорення заяви Федерації профспілок України щодо не сприйняття профспілками  продовження урядової політики «затягування пасків», що вже трансформувалася у «безстрокову шокову терапію» для українців, серед яких понад три чверті – це незаможні бідні громадяни. Отже робота профспілки по забезпеченню конституційних гарантій працівникам та належного рівня соціального захисту ветеранів, молоді має стати основним лейтмотивом звітно-виборної кампанії.

Учасники Днів обкому профспілки детально обговорили методичні матеріали обкому профспілки та шляхи їх практичного використання щодо належної підготовки звітно-виборних зборів і конференцій. Шляхом проведення тренінгів вони освоювали вимоги  Закону України «Про профспілки, їх права та гарантії діяльності», Статуту профспілки працівників держустанов України, Інструкції про проведення виборів профспілкових органів у профспілці працівників державних установ України, затвердженої постановою президії ЦК Профспілки тощо.

У цей же час відбувалися засідання районних та міських комітетів профспілки, на яких розглядалися питання про звіти і вибори в районній (міській) організації профспілки, про скликання  звітно-виборної конференції районної  (міської)  організації  профспілки, про складання статистичних звітів тощо. У прийнятих ними постановах намічено при проведенні звітно-виборних зборів та конференцій обрати до складу профспілкових органів компетентних, ініціативних і авторитетних членів профспілки, враховувати при цьому принципи гендерної  рівності та представництво у них молоді.

            У заходах брали участь члени обкому, райкомів, міськкомів профспілки, керівники державних установ, працівники обласного комітету профспілки.