2014-11-27 14:32:32

Звернення до народних депутатів Верховної Ради України УШ скликання від Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників нафтогазпрому

Шановні народні депутати України - члени першої проукраїнської і – твердо віримо в це – пронародної коаліції!

Вітаючи Вас від імені нафтовиків та газовиків Прикарпаття, з  урочистим прийняттям присяги, висловлюємо впевненість, що Ваша каденція, продовжуючи «Революцію гідності», стане новою сторінкою в розвитку України, перетворенням її, врешті-решт, на Державу, головною цінністю і пріоритетом для якої є Людина!

У цьому зв’язку застерігаємо Вас від втілення небезпечних для суспільства тенденцій пониження захисної ролі трудового законодавства і витіснення профспілок із соціального діалогу. Це, зокрема, виразилося у внесенні у проект коаліційної угоди намірів про надання права роботодавцям звільняти працівників без погодження з профспілкою. А потім знайшло своє продовження у черговому проекті Трудового Кодексу, розробленого Міністерством соціальної політики, більшість із нововведень якого є неприйнятними для трудівників.

Закликаємо Вас  прийняття нового Трудового Кодексу здійснити лише після публічного обговорення його, на консенсусній основі всіх сторін соціального діалогу.

Сподіваємось на Вашу неупередженість,  далекоглядність та відданість європейським цінностям консолідації громадського суспільства.

Голова Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників нафтової і газової промисловості                                    С.З. Остап’юк

 

Прийнято на засіданні Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників нафтової і газової промисловості

25 листопада 2014 р.