2022-12-16 11:29:46

ВИЗНАЧАЄМО ПРІОРИТЕТИ НА ПЕРСПЕКТИВУ

 

В його роботі взяли участь Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич та керівник апарату облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук.

В ході обговорення доповіді голови обласного комітету Профспілки Ніни Гушпіт  профактивісти не тільки інформували про стан справ в колективах і конкретні напрацювання виборних органів, а й висловлювали свої пропозиції щодо подальшої роботи. Зокрема, стосовно здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан, реагування на їх проблеми і звернення, поглиблення соціального діалогу з органами влади та роботодавцями, перегляду окремих підходів до колдоговірної роботи, проведення навчань  та оновлення форм і методів профспілкової діяльності, залучення до неї більше молоді.

 

Однією з ключових тем у виступах було надання допомоги підрозділам ЗСУ і тероборони, постраждалому в районах активних бойових дій населенню та переселенцям. З початку повномасштабної збройної агресії росії профспілкові організації галузевої Профспілки і їх трудові колективи використали на ці потреби близько 7-ми мільйонів гривень. Сотні спілчан беруть участь у волонтерській діяльності.

Крапки над «і» в обговоренні розставив Володимир Уєвич, який позитивно висловився з приводу роботи  обласного комітету Профспілки та  розповів про діяльність нового складу  Ради профспілок області та її перспективи.

Пленум прийняв постанову з чітким визначенням пріоритетів та завдань всім організаціним ланкам обласної профспілкової організації на перспективу, одним з яких було визнано необхідність розбудови структури  та максимальне охоплення членством в Профспілці.

Одразу по його завершенні, в присутності всіх учасників, відбулося відкрите засіданні президії обласного комітету Профспілки, де було затверджено план роботи на І півріччя 2023 року, та  зведений обласний профспілковий бюджет на наступний рік, прийнято постанову про проведення звітних зборів і зборів трудових колективів та розглянуто низку інших питань. 

Велику зацікавленість, зокрема, викликала мільтимедійна  презентація досвіду співпраці профкому та адміністрації філії обласного управління АТ «Ощадбанк», яку разом провели начальник   управління,    член    президії   обласного   комітету

 

 Профспілки  Любомир Ерстенюк та голова первинної профорганізації Тетяна Абрамчук. Досвід співпраці схвалено та вирішено видати ілюстрований світлинами буклет про життя колективу банку.

По завершенні зібрання його учасники ще довго спілкувалися між собою.

 

На світлинах:

-робоча президія пленуму, зліва направо голова ревізійної комісії обласної організації Профспілки Надія Стефанко, керівник апарату облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук, голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт, Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич та член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул;

-учасники зібрання;

-виступає Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич;

-фрагменти мультимедійної презентації досвіду співпраці профкому та адміністрації філії обласного управління АТ «Ощадбанк».