2022-08-29 14:57:05

ПРИКАРПАТТЯ. ВОЛОНТЕРСТВО: ОКОПНА СВІЧКА

 

А ось як розповідає про один зі своїх волонтерських днів сама Надія Маркіянівна Бурлака.

« Земля обертається пришвидшено. Переконана в цьому. Ще зранку хотіла написати декілька теплих слів подяки моїм знайомим і малознайомим профспілковим колегам , але активний день завершився лише недавно. Ввечері. Коли дощ розігнав всіх по домівках. Змиваючи денну спеку.

Настав час підсумувати ще один тривожний, насичений подіями прожитий день. Розпочався він о 8-ій  з Нової пошти. Це приїхали дві коробки, вагою 50 кг. від колеги зі Львова Михайла Тарнавського з таким вкрай необхідним парафіном для заливки окопних свічок. Лише два тижні тому я звернулася за допомогою до Дмитра Степанюка з Координаційної ради IUF України і Світлани Самосуд, голови Профспілки працівників АПК, і все закрутилося у європейському профспілковому волонтерському ланцюжку.  Першою зголосилася невтомна Emilia Janicka, координаторка IUF Польщі  ( ти моя чарівна фея  з тих пір, як всередині березня зустріла на Варшавському летовищі з-за океану і допомогла повернутися мені в Україну). Потім підключилася дружна волонтерська родина Philip Morris із Кракова. І звичайно доставка неможлива без Андрія Попова, голови профкому «Артемсіль». Всі ми велика дружна профспілкова родина, об’єднана IUF. Дякую Вам, що наша команда давно і надовго разом з Вами. Цього тижня ми віддали під парафінову заливку в числі інших нашу 3-ох тисячну свічку. В кожній наше тепло і велика віра в перемогу.

Сподіваюсь, що вогонь окопної свічки гріє не тільки їжу, але є для наших захисників  маленьким домашнім вогником. Тримаймося купи, будьмо єдині та корисні навіть у найменших дрібницях і ворог згине.

Дякую, Боже, за ще один день», написала на своїй сторінці у Фейсбуку Н. Бурлака.