2022-05-18 09:17:11

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТРИСТОРОННЬОЇ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ РАДИ

 

На засіданні розглядались питання стосовно Пріоритетних напрямків діяльності Національної ради в умовах воєнного стану та Плану заходів щодо їх реалізації у 2022 році, з урахуванням завдань Національної ради з відновлення України від наслідків війни, утвореної Указом Президента України від 21.04. 2022 №266/2022; питання затвердження Типового положення про Комітет і робочу групу Національної тристоронньої соціально-економічної ради, а також питання про персональний склад комітетів Національної ради та діяльність Національної ради в умовах воєнного стану.

Звернули увагу на розв’язання гострих питань, релокації, логістики, взаємодії з органами місцевого самоврядування, обговорення з іноземними партнерами про стан в Україні, долучитися до роботи, яка проводиться Урядом, оперативно реагувати  на запити та пропозиції щодо допомоги регіонам. Також, на засіданні Президії було порушено  питання щодо роботи по підготовці проекту Трудового кодексу України відповідно до Закону України «Про дерадянізацію законодавства України» від 21.04.2022 року № 2215-IX.

Результатом засідання стало прийняття та ухвалення рішень, які надалі допоможуть ефективно працювати Національній раді над зміцненням соціального діалогу в країні та активно брати участь у вирішенні нагальних соціально-економічних питань у воєнні та повоєнний часи та продовжувати конструктивну співпрацю між Сторонами (Урядом, Профспілками та Роботодавцями).