2022-02-16 09:38:12

Підписано меморандум про співпрацю між Управлінням Держпраці в області та обласною організацією галузевої Профспілки

 

Метою меморандуму є консолідація зусиль щодо формування сприятливого середовища у сфері праці, забезпечення реалізації державної політики з питань контролю за додержанням законодавства про працю медичних закладів Івано-Франківської області, які використовують найману працю, а також забезпечення захисту трудових прав працівників охорони здоров’я.

У рамках партнерства передбачається проведення спільних заходів, спрямованих на забезпечення дотримання прав та законних інтересів працівників охорони здоров’я, обмін інформацією щодо фактів їх порушення, в тому числі про заборгованість зі сплати заробітної плати та встановлених гарантій в оплаті праці.

В ході зустрічі партнери також обговорили питання новацій в оплаті праці медичних працівників, які введені в дію з набуттям чинності постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я». Постанова передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер.