2021-04-26 20:42:32

ПРАЦЮВАТИ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ – ВИМОГА ЧАСУ

 

Розглянуто Проект Методичних рекомендацій щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці. Матеріали аналізу подано для реагування та врахування при його прийнятті авторам проекту, ЦК профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України, також ФПУ та роботодавцям.

 Обговорено питання забезпечення спецодягом працівників «Карпатнафтохіму». Про це була інформація представника адміністрації, начальника відділу з охорони праці Василя Кучера. Вирішено до кінця червня поточного року закупити спецодяг і взуття для всіх працівників, в котрих вийшов термін використання  спецодягу. А вразі не виконання рішення - вжити дисциплінарні заходи до відповідальних осіб. Чільним питанням порядку денного було – «Про оплату праці». Ведуться переговори профспілки і адміністрації про підняття зарплати працівників  підприємства та визначено шляхи вирішення питання.

ЗАЯВА

 

ОБ’ЄДНАНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ «КАРПАТНАФТОХІМ» ТА СЕРВІСНИХ СЛУЖБ

 

З приводу Міжнародного дня ОХОРОНИ ПРАЦІ

 

28 квітня щороку світовою спільнотою відзначається Міжнародний день охорони праці, започаткований МОП. Святкування дня охорони праці вперше відбувалося в 2003 році, але ще в 1989 році американські і канадські робочі відзначали День пам'яті на честь загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу.

З часом цей день об'єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров'я та життя.

 Згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/200 встановлено національний День охорони праці. Він проводиться 28 квітня на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності та галузей економічної діяльності України.

Метою заходу є привернення уваги Сторін соціального діалогу до процесу формування політики щодо покращення безпеки та здоров’я працівників на роботі.

      На сьогодні від соціальної свідомості роботодавців залежить не тільки життя і здоров’я всіх громадян України, а й стійкість та цілісність нашої держави.

І для нашої профспілкової організації  безпека праці та здоров’я наших працівників є пріоритетними в діяльності профкому. Питання охорони праці  є в полі зору профспілкової організації на всіх практично засіданнях, нарадах, семінарах, зустрічах в колективах.  Об’єднана профспілкова організація приймає активну участь в соціальних діалогах з питань охорони праці з роботодавцем, з органами місцевого самоврядування, з органами державного управління центральної влади. Наші пропозиції розглядаються при обговоренні законодавчих проектів з питань безпеки праці, атестації робочих місць та ін.

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. В цих умовах прийшлося працювати і нашому колективу. Дотримання карантинних заходів в цій ситуації є запорукою особистого здоров’я та здоров’я оточуючих колег по роботі, рідних, друзів.

Збережений трудовий капітал для підприємства є  рушійною силою, яка забезпечує випуск продукції, успішну роботу підприємства, його економічне зростання.

  Тому звертаємося до роботодавця – Бережімо цей наш золотий капітал- забезпечуймо його безпечними умовами праці, засобами індивідуального захисту, гідною матеріально винагородою за його працю.

 БЕРЕЖІМО ПРАЦЮ ЛЮДЕЙ І ОДИН ОДНОГО. В ЦЬОМУ ЗАПОРУКА УСПІХУ ДЛЯ ВСІХ.

     Об’єднана організація профспілки «КАРПАТНАФТОХІМ» ТА СЕРВІСНИХ СЛУЖБ підтримує ініціативу та пропозицію світових експертів, які закликають МОП включити охорону праці до основоположних прав людини.

      У 2021 році Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я (далі БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем БЗР та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

    За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи  –  інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

 Безпечної та успішної праці для всіх, і кожному зокрема. Хай нам помагає  в цьому Господь Бог.