2021-04-26 15:07:49

ЖИТИ В НОВИХ РЕАЛІЯХ - БУТИ ГОТОВИМИ ДО ВИКЛИКІВ

 

Як доповів головний технічний інспектор з охорони праці В.Могильовський, на підприємствах області в 2020 році було допущено 292 нещасних випадки, в тому числі 15 смертельних, 211 – від COVID-19.В першому кварталі 2021 року сталося 194 нещасні випадки, з яких 185 пов’язані з виробництвом. 152 нещасних випадки –це гостре професійне захворювання на ковід-інфекцію,з  яких 12 випадків – смертельні. Всі ці випадки лабораторно підтверджені і кваліфіковані як гостре професійне захворювання на COVID-19.

Загалом аналізуючи тенденцію до зростання кількості нещасних випадків, доповідач зазначив, що є недостатнім контроль керівників підприємств і підрозділів за дотриманням робіт, вимог інструкцій з охорони праці, також назвав недостатнім громадський контроль представниками профспілок. Вирішено найближчим часом провести навчання з охорони праці.

Аналізуючи профспілкове членство, перший заступник голови РПО В.Уєвич зазначив вплив на зменшення профспілкового членства процесів децентралізації та структурних змін. Станом на квітень в області нараховується 1573 первинні профспілкові організації, які об’єднують 119892 члени профспілки, на 107 первинок стало менше. ВІдбулася жвава дискусія на предмет  мотивації профспілкового членства, пошук нових форм роботи.

Цього року газета «Єдність» Ради профспілок області мала відзначати своє 30-річчя. Карантин негативно позначився на тиражі газети, через  критично низький тираж газета припиняє свій вихід та ліквідовується.

Прийнято низку рішень, в тому числі про відновлення активної співпраці з владою, як і сторонами тристороннього соціального діалогу.