2021-02-19 16:25:44

Уряд затвердив новий Перелік машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

 

Також з’явилися переліки видів робіт підвищеної небезпеки та робіт підвищеної небезпеки, які виконуються на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці викладено в новій редакції. Водночас декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними до внесення змін до таких декларацій.

Роботодавцеві видаватимуть дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у групі А додатка 2, або на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у групі А переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою № 77.

У свою чергу виробникові або постачальникові машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки видадуть дозвіл на застосування машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у групі А переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою № 77, якщо інша форма оцінки його відповідності, яка є обов’язковою вимогою до нього, не встановлена технічними регламентами.

Виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у групі Б додатка 2, експлуатація (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, зазначених у групі Б переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою № 77, здійснюватиметься на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.