2021-02-03 14:42:10

СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК – ПРЕДСТАВНИЦТВО В УРЯДІ, УРЯДОВИХ ТА ПАРЛАМЕНТСЬКИХ КОМІТЕТАХ (25–29 СІЧНЯ 2021 РОКУ)

 

Григорій Осовий оцінив цей документ як спробу Уряду допомогти людям у нинішній важкій економічній ситуації та спосіб віднайти форми соціального захисту окремих категорій громадян в умовах підвищення цін і тарифів. За його словами, в постанові частково враховано вимоги ФПУ та людей, які з початку року виходять на акції протесту в регіонах через необґрунтоване зростання плати за комірне.

Постанову Уряд ухвалив із доопрацюванням, а Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив, що запроваджені компенсації для громадян, це лише один із кроків урядової стратегії з подолання тарифної кризи та створення справедливих правил на ринку газу. Він наголосив, що компенсації будуть надаватись автоматично.

В урядовій постанові визначено алгоритм дій на період опалювального сезону, спрямований на захист тих домогосподарств, де використовується електрична енергія для опалення. Цим домогосподарствам має надаватись компенсація на оплату електроенергії, спожитої ними у першому кварталі 2021 р. Водночас багатодітним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу, для яких відмінено пільгову оплату за електрику, а також для деяких інших категорій, має призначатись субсидія. За попередніми оцінками, таким субсидуванням можуть скористатися близько 120 тис домогосподарств, зокрема і ті, що мають електроопалювальні установки.

На ці цілі планується спрямувати 1 млрд. 400тис грн. бюджетних коштів і передбачається, що вони будуть акумульовані у спеціальному фонді Держбюджету.

Григорій Осовий зауважив, що, здійснюючи заходи по захисту окремих категорій громадян в умовах підвищенні тарифів, чомусь не врахували тих людей, які проживають у будинках, обладнаних кухонними електроплитами. Як відомо для них була встановлена пільга: при споживанні до 100 кВт на місяць плата електроенергію становила - 90 коп. за кВт/год., яку наразі скасовано.

Лідер профспілок нагадав про вимогу ФПУ відновити державне регулювання цін для населення як на ринку природного газу, так і на ринку електроенергії щонайменше до виходу економіки з кризової ситуації та внесення належних змін до діючого законодавства з метою посилення соціального захисту населення.

Крім цього, на засіданні було розглянуто 34 проекти нормативно-правових актів, 20 з яких опрацьовано фахівцями в рамках СПО об’єднань профспілок.

·       законопроєкт «Про заходи щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору)».

СПО об’єднань профспілок не погодив законопроєкт та продовжує заперечувати проти:

1) звуження сфери застосування прожиткового мінімуму (не застосовуватиметься для встановлення величини неоподаткованого мінімуму доходів громадян, розмірів соціальних допомог у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування, стипендій).

 Зазначена пропозиція звужує зміст та обсяг існуючих прав і свобод, які гарантовані ст. 46 Конституції України. Зазначені види виплат зазвичай є основним і єдиним джерелом доходів.

2) скасування норми щодо встановлення розміру прожиткового мінімуму після проведення науково-громадської експертизи, що фактично усуне сторони соціального діалогу та громадянське суспільство від участі у формуванні соціальної політики;

Зазначена пропозиція суперечить ст. 421 Угоди про асоціацію України з ЄС щодо залучення всіх заінтересованих сторін, зокрема соціальних партнерів та організацій громадянського суспільства, у контексті впровадження реформ в Україні. Крім того, це є порушенням ст. 23 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», згідно з якою профспілки, їх об’єднання беруть участь у визначенні головних критеріїв життєвого рівня, прожиткового мінімуму, а також мінімальних розмірів заробітної плати, пенсій, соціальних виплат, політики ціноутворення, розробці соціальних програм, спрямованих на створення умов, які забезпечують гідне життя і вільний розвиток людини та соціальний захист.

Водночас, розробником частково враховані зауваження СПО об’єднань профспілок щодо необхідності зниження питомої ваги продовольчої складової у структурі прожиткового мінімуму, зокрема для працездатного населення, до 40%, що відповідатиме відповідному показнику в країнах ЄС. Розробником знижено питому вагу продовольчої складової у структурі прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення з 60% до 50%.

Однак, за розрахунками Мінсоцполітики питома вага продовольчої складової у структурі фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах грудня 2020 року склала 37,8%.

Враховуючи, що тарифи на житлово-комунальні послуги, освітні та медичні послуги постійно зростають, а також при розрахунку розміру прожиткового мінімуму не враховуються витрати на придбання або оренду житла, медичне обслуговування, освіту (всупереч ст. 5 ратифікованої Конвенції МОП про основні цілі та норми соціальної політики №117), СПО об’єднань профспілок наполягає на встановленні продовольчої складової у структурі прожиткового мінімуму, зокрема для працездатних осіб, на рівні 40%.

·       законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів», яким передбачається запровадження надання допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів виходячи з наявності у  них страхового стажу за рахунок двох джерел, зокрема за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

СПО об’єднань профспілок звертає увагу, що цільові кошти соціального страхування призначені для матеріальної підтримки застрахованих осіб у разі настання такого страхового випадку як втрата роботи. Надання допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів виходить за межі сфери соціального страхування. Крім того, додаткове навантаження на бюджет Фонду, який наразі вже потерпає від нестачі страхових коштів, ще більше погіршить його фінансовий стан.

 Тому профспілки пропонують, щоб ця допомога, незалежно від її поворотності, здійснювалась за рахунок інших джерел, а саме – з державного бюджету України.

 
   

27 січня 2021 року - засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (у режимі відеоконференції), в якому взяв участь перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Шубін О.О.

Було розглянуто 14 законопроектів та інші питання, зокрема:

·      «Про внесення змін до статті 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсій багатодітним матерям» (р.№ 4035);

·      «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії мобінгу» (р.№ 4306);

·      «Про Національну систему кваліфікацій» (р.№ 3859);

·      «Про внесення змін до Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку" щодо підвищення соціального захисту сімей осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною та дострокового виходу на пенсію» (р. № 3019а-1) тощо.

 
   

 

28 січня 2021 року – засідання Урядового комітету з питань цифрової трансформації, розвитку громад і територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоровʼя, захисту довкілля, економічної, фінансової, правової політики та правоохоронної діяльності (у форматі відеоконференції). Прийняла участь – Липець Л.В., завідувач відділу експертно-правової роботи виконавчого апарату ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

На розгляд внесено 21 проектів актів законодавства, 15 з яких було опрацьовано профспілковою стороною, зокрема:

·      проєкт розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції розвитку дошкільної освіти». СПО об’єднань профспілок не підтримує зазначений проєкт, оскільки необхідно передбачити в Концепції положення щодо забезпечення рівня посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників відповідно до статті 61 Закону України «Про освіту», а також про підвищену оплату праці інших працівників закладів дошкільної освіти, встановлення тривалості щорічної основної відпустки всім педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти тривалістю 56 календарних днів, як це передбачено для вихователів. Доцільним профспілки вважають передбачення в Концепції розвитку дошкільної освіти положень щодо харчування дітей та часткової оплати за таке харчування за рахунок видатків місцевих бюджетів, з тим щоб не допустити його оплати батьками у стовідсотковому розмірі, як це відбувається нині за рішенням окремих органів місцевого самоврядування, зокрема в столиці України тощо.

·      проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами», якою пропонуються зміни до формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1088.

СПО об’єднань профспілок категорично не погоджує запропоновані зміни до формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами та наполягає на її докорінних змінах з метою забезпечення пропорційного розподілу обсягів освітньої субвенції між місцевими бюджетами залежно від фактичної кількості класів у закладах загальної середньої освіти та класів (груп) у закладах професійно-технічної, передвищої освіти, учні та студенти яких здобувають повну загальну середню освіту, з дотриманням норм законодавства, а не якихось суб’єктивних показників.

·       законопроєкт «Про внесення зміни до статті 165 Податкового кодексу України»;

·       законопроєкт «Про Дисциплінарний статут пенітенціарної системи»;

·       проєкт розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції розвитку цифрових компетентностей в суспільстві України та затвердження плану заходів щодо її реалізації» тощо.

 
   

28 січня 2021 року – засідання Урядового комітету з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та соціальної політики (у форматі відеоконференції). Прийняв участь – Оверковський Б.М, заступник голови  Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України.

На розгляд внесено 9 проекти актів законодавства, 6 з яких було опрацьовано профспілковою стороною, зокрема:

·      проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю»;

·      проєкт розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523»;

·      проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» тощо.

 

28 січня 2021 року – засідання Урядового комітету з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури (у режимі відеоконференції). Прийняв участь – Жугаєвич Я.В., голова Професійної спілки авіабудівників України.

На розгляд внесено 5 проектів актів законодавства, 1 з яких опрацьовано профспілковою стороною:

         проєкт розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції запровадження та розвитку ринку зелених облігацій в Україні».

 

 

Секретаріат СПО об’єднань профспілок