2020-12-25 11:24:34

КРУГЛИЙ СТІЛ. ЧИ ПОТРІБНА УКРАЇНІ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН?

 

КОН2

Під час дискусії учасники круглого столу обговорили стан правового забезпечення трудових відносин в Україні, напрями змін, світові тренди у захисті трудових прав, роль держави та профспілок у гармонізації трудових відносин.

Про дії та завдання профспілок щодо захисту законних прав та інтересів працюючої людини у сфері трудових відносин поінформував присутніх Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

КОН3

Голова ФПУ нагадав історію роботи сторін соціального діалогу при величезній підтримці Міжнародної організації праці над удосконаленням трудового законодавства. Він підкреслив, що з 2001 року було підготовлено 11 версій проекту Трудового кодексу. Згодом було підготовлено компромісний варіант. Але рік тому, напередодні новорічних свят Урядом України, без широкої публічної дискусії і фахового обговорення цілей, завдань і очікуваних результатів для суспільства було зареєстровано у Верховній Раді України проект закону «Про працю», який втілював ідею неоліберальної, а насправді антисоціальної реформи трудового законодавства. 

Повну версію виступу можна подивитися тут: 

https://www.facebook.com/yuri.rabota/videos/3722421814493115

Відповідаючи на запитання модератора Голова ФПУ зазначив: «Останній рік ми спостерігаємо боротьбу державної влади одночасно на двох фронтах – трудове право та права профспілок. Чому це відбувається і чи пов’язані ці проблеми?». Він наголосив, що захист трудових прав та прав працівників і профспілок є основним завдання ФПУ. А мета трудового законодавства - це створення умов для дотримання балансу інтересів як найманих працівників так і роботодавців. Тому профспілки знаходяться в авангарді цієї боротьби

КОН4

Профспілки вже не раз наголошували, що будь-яке реформування має відбуватися системно і лише за виконання принципу рівних прав і можливостей, пріоритетності питання захисту прав людини та з обов’язковим урахуванням інтересів працюючих людей. Ідеальною платформою для проведення професійної дискусії і пошуку взаємоприйнятних рішень та узгодження інтересів держави, працівників і роботодавців має стати Національна тристороння соціально-економічна рада.

КОН5

Тільки за таких умов можна отримати справедливе і збалансоване законодавство, яке буде дієвим механізмом у врегулюванні інтересів усіх сторін соціального діалогу.

Повну версію відповіді дивиться тут:

https://www.facebook.com/yuri.rabota/videos/3722431164492180

КОН6

 

Відеотрансляцію круглого столу можна подивитися тут:

https://www.facebook.com/congress.kug