2020-07-24 13:58:52

УРЯДОМ ВРАХОВАНО ПОЗИЦІЮ ПРОФСПІЛОК


Тоді СПО об’єднань профспілок наполіг, щоб запропоновані ним зміни було враховано, а саму постанову доопрацьовано, про що наголошувалось на засіданні урядового комітету.Таким чином, у прийнятій 22 липня постанові Уряд врахував профспілкові пропозиції і абзац 4 Порядку доповнено пунктом про те, що до складу комісій входять представники галузевих профспілок, громадських організацій та ін. І вони подають по чотири кандидатури до органів управління, які визначають представників до складу конкурсних комісій. Що в результаті ми отримали?


Перше, - профспілки представлені у складі комісій і друге, – ми маємо квоту на представництво в цих комісіях. Таким чином, профспілки можуть донести своє бачення, внести пропозиції, або висловити заперечення при обговоренні керівних кандидатур у державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

- Це є досягненням і нашої Профспілки працівників охорони здоров’я України і  СПО об’єднань профспіолок, який запевнив Уряд у правильності такого підходу, - наголосив Григорій Осовий. - У цій ситуації слід подякувати також міністру охорони здоров’я за розуміння у потребі  в соціальному діалозі з профспілками з таких важливих питань, що стосуються діяльності сфери охорони здоров’я.

 

Прес-центр ФПУ