2020-07-19 15:02:12

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «НАМ ПОТРІБНО ДІЙТИ ДО КОЖНОЇ ПЕРВИНКИ, РОЗ’ЯСНЮЮЧИ ПРОФСПІЛКОВУ ПОЗИЦІЮ ЩОДО АНТИСОЦІАЛЬНИХ ЗАКОНОТВОРЧИХ ІНІЦІАТИВ ВЛАДИ»

 

Напередодні профспілкові організації усіх рівнів отримали перелік законодавчих ініціатив, внесених народними депутатами України від парламентської більшості та Комітетом ВРУ з питань соціальної політики, які за оцінкою експертів-фахівців, порушують права працівників, звужують права профспілок.

Серед таких законопроектів - про працю, про прожитковий мінімум, про профспілки, про зміни у системі соціального страхування та управління ФСС, законопроект про колективні договори та угоди, про звернення громадян, про визначення соціальних гарантій, про страйки та локаути, про репрезентативність профспілок, про правовий режим майна загальносоюзних громадських організацій тощо.

Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив: – законопроекти, які стосуються врегулювання соціально-трудових відносин, повинні вноситись на розгляд парламенту виключно після їх ретельного опрацювання трьома сторонами соціального діалогу.  Це підвищить якість таких законопроектів, а їх ухвалення матиме безумовний позитив для врегулювання проблемних питань у сфері соціально-трудових відносин.

Він закликав керівників профспілок усіх рівнів активно і наполегливо  довести до кожної первинки профспілкову позицію щодо запропонованих владою законопроектів, роз’яснювати спілчанам важливість спільних колективних дій спротиву владним ініціативам, спрямованим на руйнацію існуючої системи соціально-трудових відносин в Україні. Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий подякував колегам за проведену роботу з організації профспілкових акцій протесту проти антисоціальних законопроектів як у Києві, так і по всій Україні.

 

- Якщо ми усі беремо участь у таких акціях, ми виграємо, - наголосив він. - Результатом наших спільних дій є недопущення прийняття у турборежимі законопроектів, які несуть негатив для трудящих. Але спілчанам потрібно бути готовими до активних дій і в подальшому.

 

Другим питанням порядку денного наради стало обговорення питань, пов’язаних з проведенням чергового засідання Ради і підготовці до VIII-го З'їзду ФПУ.

 

Визначено орієнтовану дату проведення Ради ФПУ – 29 жовтня, якій передуватиме засідання Президії 24  вересня ц.р.

 

Учасники наради також обговорили питання щодо проведення з’їздів та звітно-виборних конференцій членських організаціях ФПУ у змішаному форматі з використанням сучасних технічних можливостей засобів зв’язку.

 

Завершив нараду вебінар на тему: «Економічне відродження України через новітній індустріальний розвиток». З презентацією виступив директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк (з презентацією можна ознайомитись тут).