2020-02-04 13:59:11

Звіт Членів делегації ФПУ Осового Г.В., Андрєєва В.М. про відрядження до Брюсселю 22-24 січня 2020 року на виконання рішень Президії ФПУ та Спільного представницького органу об’єднань профспілок.

інформувати міжнародні організації і Європейські структури про загрозу масового порушення прав працівників, невиконання Урядом зобов’язань що випливають з ратифікованих Україною Конвенцій МОП, Європейської соціальної хартії та укладеною Угодою про асоціацію внаслідок ініціювання і лобіювання в парламенті низки законопроектів, зокрема № 2708 «Про працю» та 2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності профспілок».

22 січня у штаб-квартирі МКП-ЄКП відбулася двогодинна зустріч з представниками глобальних профспілок.

Глобальними профспілками внесено пропозицію провести 25 лютого під час перебування місії ЄКП/ВЕРС в Україні повсюдно в країнах Європи акцію солідарності з українськими профспілками, що було позитивно сприйняте усіма учасниками зустрічі.

22 січня в штаб-квартирі МКП відбулася двостороння зустріч членів делегації з керівником бюро трудящих МОП М. Андре , зав відділом Бюро по країнах центральної, Східної Європи і Азії С.Горовацкусом та експертом з прав працівників Будапештського відділення МОП М.Берге.

Наразі виробляється спільна позиція з цього питання з керівниками органу Євросоюзу, яка буде доведена до керівництва держави.

23 січня за підтримки ЄКП ВЕРС було організовано зустріч з керівництвом Служби зовнішніх зносин ЄС, генерального Директорату з питань зайнятості та групи підтримки України в Єврокомісії. Позиція ЄС буде такою: Україна має дотримуватися міжнародних норм праці, Конвенцій МОП і Директив ЄС стосовно регулювання ринку праці.

23 січня за сприяння офісу Фонду Єберта в Україні вілбулася зустріч в Комітеті з міжнародної торгівлі групи Соціалістів і Демократів в Єропейському парламенті за участі її керівника Д.Ваннінгер і офіційних працівників. В.Андрєєв передав керівнику комітету дві декларації ПГС, які було прийнято у 2019 році стосовно порушень прав працівників і профспілок в Україні.