2019-05-15 10:16:02

ХІМІЧНА ПРОМИСЛОВІСТЬ: « Таркетт Вінісін» урочисто відзначив своє 25-ти річчя

 

Отож, 

Товариство з обмеженою відповідальністю « Таркетт  Вінісін» було  засноване у  1993  році  на базі Калуського концерну « Хлорвініл»  та компанії  « Синтелон « ( Сербія ) . Колишня назва підприємства – СП « Вінісін» .

     Продукція підприємства – це різноманітні покриття для влаштування підлоги в житлових ,  комерційних , побутових приміщеннях , спортивних майданчиках . транспортних засобах .

       В склад  ТзОВ “ Таркетт Вінісін “  нині входять  - виробництво  полівінілхлоридного покриття для підлоги ( лінолеуму )  ,  виробництво паркетної дошки , виробництво тафтингового текстильного покриття для підлоги , виробництво тестильної  нитки  а також сервісний центр зберігання і відвантаження  готової продукції .  НА виробництві працює  500 людей.

       Першим підрозділом підприємства була  фабрика з виробництва текстильного тафтингового покриття для підлоги , збудована силами місцевих будівельників  всього за 12 місяців , і введена  в дію у травні 1994 року. Цей день вважається точнішим днем народження підприємства .

     В даний час впідприємство  виготовляє найрізноманітніші види текстильного покриття для влаштування підлоги , в тому числі і покриття для спортивних майданчиків – штучну траву .

        У серпні 1997 року тут введено в дію  виробництво текстильної нитки , призначеної  для виготовлення  тафтингового покриття , килимів та килимових виробів. Власне виробництво нитки   дало змогу відмовитися від імпортної сировини , задовольнити   власні потреби у нитці при виробництві тафтингового покриття, а також реалізовувати нитку для аналогічних підприємств на українському  та зарубіжному ринках  

        У   2002 році  побудовано  виробництво полівінілхлоридного лінолеуму . Введення в дію цього виробництва дало змогу повністю задовольнити споживчий ринок України в такому товарі . На виробництві застосовуються новітні технології , які не мають аналогів на інших вітчизняних підприємствах з виробництва лінолеуму . Зараз підприємство  виготовляє найсучасніший  високоякісне полівінілхлоридне  покриття для підлоги  різноманітного  призначення , в тому  числі  покриття для підлоги спортивних майданчиків, а також покриття для підлоги в транспортних  засобах – автобусах , тролейбусах , трамваях ,  залізничних вагонах . 

    Експорт  полівінілхлоридного лінолеуму складає 70 % від загальної  кількості  випущеної  продукції . Він з успіхом поставляється в  країни  Європи ,  Азії  , Африки та Америки .

   2006 року  на ТзОВ „ Таркетт Вінісін”  збудовано  сервісний центр із складськими приміщеннями загальною площею 8 000 м.кв. .  Введення цього об’єкта в дію   дало змогу швидко  та якісно   забезпечувати  клієнтів  продукцією як нашого підприємства , так  і продукцією інших підприємств компанії . Значно скоротився термін , який проходить між замовленням товару та доставкою його до покупця . 

    У 2007 році  розпочалось почергове  введення  в дію виробництва  паркетної дошки – сушки пиломатеріалів , виробництва – паркетної планки - ламели -  та виробництва верхнього шару паркетної  дошки . Продукція виробництва експортується для кінцевої доробки на профільні  підприємства компанії « Таркетт».    

    В 2011 році підприємство змінило назву на ТзОВ « Таркетт Вінісін» і увійшло до складу  міжнародної  компанії  “ Таркетт “ – світового лідера по виробництву покриття для підлоги .

Зараз підприємстві впроваджені найсучасніші системи  автоматизованого обліку та управління підприємством ,  повністю  комп’ютеризовані  всі робочі місця та технологічні процеси  .

   На підприємстві діють   міжнародні системи управління якістю ISO 9001 ,  міжнародні  системи  екологічного менеджменту ISO 14000  та « Листок життя».  Також - системи  менеджменту з охорони праці та безпеки OH SAS 18000 ,  що дає змогу підприємству  працювати та випускати продукцію  на рівні міжнародних вимог та стандартів . 

     Підприємство активно впроваджує нові високотехнологічні та енергоефективні технології . Протягом 2013 - 2014 років введено в дію дві  твердопаливні котельні , які працюють на твердих деревних  відходах власного виробництва .  Це  дало змогу повністю  відмовитися від використання природного газу ,  а також вирішити питання утилізації відходів виробництва та зменшення шкідливих викидів в атмосферу . Підприємство постійно дбає за збереження навколишнього середовища .

     У  планах  підприємства – виготовлення нових ,  екологічно чистих продукцій ,  подальший розвиток енергоефективних технологій ,  освоєння  нових  ринків збуту продукції .

 

     За вагомий внесок колективу  ТзОВ “ Таркетт  Вінісін “  в соціально-економічний розвиток міста ,  області та держави  підприємство  неодноразово нагороджувалось почесними грамотами виконавчого комітету Калуської міської ради , Івано-Франківської облдержадміністрації, почесним дипломом Івано-Франківської Торгово-промислової палати України ,  Державної податкової адміністрації України  та Державної митної служби України .

   За  результатами роботи  ТзОВ « Таркетт Вінісін»  також неодноразово виходило переможцем  в Національних  Бізнес Рейтингах  у номінаціях “ Обсяг реалізованої продукції  “ ,  “ Чистий прибуток “ , “ Продуктивність праці “ , “ Заробітна плата “ .  « 100 кращих продуктів України» ,  « Експортер року»   та « Імпортер року»     серед   підприємств аналогічного профілю .

     ТзОВ “ Таркетт Вінісін “ бере активну участь у різноманітних  виставках та конкурсах , представляючи свою продукцію. Так , підприємство  є  постійним  учасником  щорічних  найбільших профільних міжнародних   виставок  ,  а також постійним учасником  та переможцем  загальнодержавних та  регіональних спеціалізованих  виставок :  « 100 кращих товарів України» ,

« Барвиста Україна « та інших .

    Підприємство проводить значну благодійну діяльність  ,  допомагаючи  різноманітним благодійним  та громадським організаціям і фондам ,  у тому  числі і  продукцією підприємства .

   ТзОВ „ Таркетт  Вінісін” також бере активну участь в розвитку спорту та культури в регіоні  .

Так , підприємство свого часу  було основним спонсором баскетбольного клубу  „ Калуш  Вінісін ” ,  який у 2003  році став   бронзовим призером Чемпіонату України з баскетболу серед команд першої ліги ,  а з часом   переріс у БК « Говерла» .

Нині підприємство сприяє розвитку дорослого та дитячого спорту в регіоні  , підтримує дитячі футбольні та баскетбольні команди  ,  є постійним спонсором різноманітних спортивних

заходів , що проводяться у місті, області  та державі , ТзОВ « Таркетт Вінісін» співпрацює з  баскетбольним клубом  БК « Калуш – ПНУ»   , який цього сезону вийшов у фінал чемпіонату України в першій  лізі .    

            Успіхи ТзОВ ” Таркетт Вінісін” на вітчизняному ринку та за кордоном стали можливими завдяки продуманій маркетинговій політиці   компанії “ Таркетт “ , яка має  багатолітній досвід роботи з виробництва  та продажу різноманітного покриття  для  підлоги , а  також завдяки  підтримці  органів державної влади на всіх рівнях  , Івано-Франківської обласної держадміністрації та Калуської міської Ради.

На фото: Ігор Бабій вручає Подяку директору підприємства  Р. Пукішу.