2019-05-10 12:42:34

ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

 

Їх організація є позитивним напрямом взаємовигідної співпраці між роботодавцями, органами місцевого самоврядування та службою зайнятості, адже вони мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання нагальних другорядних робіт та не відволікати основний персонал від робочого процесу.

«Громадські та інші роботи тимчасового характеру є суспільно корисні роботи, що сприяють реалізації політики зайнятості населення, знімають соціальну напругу на ринку праці, допомагають соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечують трудову адаптацію безробітних і є для них джерелом доходу у скрутний, з матеріальної точки зору, період», - зазначає директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Варто зазначити, що такі види робіт в нашому регіоні користуються сталим попитом. Навіть важко сказати, хто більше зацікавлений у них, територіальні громади, конкретні роботодавці чи безробітні.

З початку року обласна служба зайнятості співпрацювала з міськими, селищними, сільськими радами, об’єднаними територіальними громадами, а також з роботодавцями регіону, в результаті чого було укладено 63 договори на громадські роботи та 4253 пропозиції на тимчасові роботи. В даних видах робіт взяли участь 3971 безробітний, з них на громадських роботах 138 осіб та 3833 особи на тимчасових роботах.

Договори на організацію громадських робіт укладались за такими видами: благоустрій території населених пунктів, зон для відпочинку, придорожніх смуг, автомобільних доріг загального користування; роботи із розчищення снігових заметів; екологічний захист навколишнього середовища; заліснення земель; інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією; супровід учнів, осіб з інвалідністю та людей з вадами зору;  роботи із надання допомоги учасникам АТО та їх сім’ям; роботи із соціально вразливими верствами населення та інші роботи соціального напрямку.