2018-12-07 16:05:48

ВІДБУЛАСЯ НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ З МУНІЦИПАЛЬНОЇ РЕФОРМИ


Метою конференція було фахове обговорення напрямів муніципальної реформи в Україні на її сучасному етапі, впровадження європейських принципів і стандартів територіальної організації влади на основі співставлення позицій з цього питання влади, науковців та інститутів громадянського суспільства.

Організаторами конференції виступили Академія праці, соціальних відносин і туризму та Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»;. партнером конференції – Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

За результатами наукової дискусії, в якій взяли участь представники більше десяти областей, сформовано чіткі рекомендації щодо реформування законодавства України про місцеве самоврядування. Від профспілок України з привітальним словом та доповіддю виступив заступник голови Федерації профспілок України Євген Драпятий. Він наголосив на тому, що побудова дієздатного громадянського суспільства неможлива без самодостатнього місцевого самоврядування, яке в свою чергу неможливе без фахової підготовки професійних кадрів місцевого самоврядування. Питання належної підготовки, перепідготовки таких кадрів, охорони та захисті їх трудових прав і законних інтересів є одним з напрямків роботи сучасних профспілок. Освітньою платформою для підготовки та перепідготовки фахівців місцевого самоврядування може виступити Академія праці, соціальних відносин і туризму Федерації профспілок України.

Важливий меседж до наукової спільноти доніс професор кафедри конституційного, адміністративного та господарського права нашої Академії Віктор Кравченко, за словами якого об’єднання територіальних громад супроводжується складними організаційними, матеріально-технічними, фінансовими та іншими процесами і наразі існує гостра потреба сприяти захисту інтересів таких територіальних громад з боку всіх інститутів громадянського суспільства.

Необхідно відзначити дуже цікаві та наповнені раціональними пропозиціями виступи виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожанаголовного наукового консультанта відділу європейського права та міжнародної інтеграції Інституту законодавства Верховної Ради України Михайла Баймуратовадоцента кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету «Києво-Могилянська академія» Юрія Ключковського, провідного наукового співробітника Інституту держави та права НАН України ім. В.М. Корецького Олександра Батанова та голови «Клубу мерів» Володимира Удовиченка.

Бережемо в дії добру академічну традицію привітання працівників місцевого самоврядування з їх професійним святом під час щорічної науково-практичної конференції!

Усі матеріали заходу представлені на сайті Академії праці, соціальних відносин і туризму за посиланням: https://www.socosvita.kiev.ua/conference_06_12_18