2018-11-28 13:58:02

Прикарпаття отримало 72 млн грн медичної субвенції

 

Зокрема, у ході засідання члени комісії заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2018 року, погодили внесення змін до головного фінансового документа області, схвалили розподіл коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам і перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу на 2018 рік.

Як повідомила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Мацькевич, згідно розпорядження Кабінету міністрів України Прикарпаттю було надано медичну субвенцію в сумі 52 мільйони гривень та 20 мільйонів гривень.

Департаментом фінансів здійснено розподіл додатково отриманого обсягу медичної субвенції. Таким чином, було покрито заборгованість із виплати заробітної плати, яка числилась по області станом на 8 листопада поточного року в сумі 46 мільйонів гривень. Кошти в сумі 18 мільйонів гривень були спрямовані на виплату заробітної плати працівникам медичної галузі до кінця 2018 року.

«Додаткові кошти дозволили забезпечити всім місцевим бюджетам виплату заробітної плати, враховуючи листопад», – повідомила Ірина Мацькевич.

Також комісією було погоджено питання щодо перерозподілу бюджетних призначень по департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та по субвенції з держаного бюджету.

Додамо, що цього ж дня також пройшло засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.