2018-06-17 16:36:52

ПРАВО: ПРАЦІВНИК ТАКИ ДОБИВСЯ СВОГО

 

Отримавши на робочому місці тілесні ушкодження ( побиття) та  вийшовши згодом на інвалідність, чоловікові довелося подолати неймовірний спротив різних інстанцій, збирати докази, медичні експертизи і довідки, вдаватись до написання скарг, телефонувати на гарячі лінії, добиватись  особистих прийомів у керівників різних служб, шукати підтримки в профспілках , і аж врешті –решт – перемога.

Апеляційний суд у своєму рішенні констатує:

«Постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 7 грудня 2015 року було скасовано постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 23 квітня 2015 року. Зобов’язано Територіальне управління Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області провести повторне розслідування нещасного випадку, що стався 13 березня 2014 року в приміщенні ДП «Кутське лісове господарство». Згідно Акту повторного розслідування нещасного випадку, затвердженого начальником Управління Держпраці в Івано-Франківській області 1 липня 2016 року, складеного за формою Н-5, даний нещасний випадок визнано таким, що пов'язаний з виробництвом, складено Акт про нещасний випадок за формою Н-1».

Як не дивно, такий поворот справи не сподобався тим, хто мав би захистити працівника.

 «Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Верховинського відділення управління виконавчої  дирекції Фонду соціального страхування України оскаржило повторно складені комісією акти за формою Н-5 та Н-1, які давали право потерпілому на грошове відшкодування від Фонду».

Знову судові тяжби. Врешті –16 квітня 2018 року  Івано-Франківський апеляційний суд залишив в силі рішення  Івано-Франківського міського суду від 9 лютого та встановив, що висновки спеціальної комісії, яка складала акти Н-5, та Н-1 – вичерпні;  виконано всі необхідні дії для з’ясування обставин та причин настання нещасного випадку. І що цей випадок є страховим.

І що найголовніше – Фонд не може оскаржувати висновки роботи спеціальної комісії. Це не його компетенція.

Наразі  потерпілий  вже  отримує довгоочікуване страхове відшкодування.

Хочеться надіятись, що даний випадок буде слугувати повчальним прикладом для  Фонду  стояти на  боці людини праці, яка справно сплачує страхові внески.

Наш кор.