2018-06-06 19:34:51

ДЕРЖАВНЕ РЕЙДЕРСТВО:

Профспілки хочуть поговорити з В.Гройсманом про НАСТУП ЧИННОЇ ВЛАДИ НА МАЙНО ПРОФСПІЛОК

Одним з головних завдань, яке стало перед Федерацією профспілок України – це захист своїх майнових прав.

В останній день травня в Києві, в  ПрАТ «Укроздоровниця» відбулося засідання спеціально створеної робочої групи, яка надалі здійснюватиме керівництво діями членських організацій в областях та столиці з питань захисту майна профспілок, якого її активно позбавляє чинна влада.

Заслухано виступ голови ФПУ Григорія Осового про хід виконання заходів Робочого плану з організації активних колективних дій у м. Києві та регіонах.

Після обговорення питання, було вирішено – голові ФПУ Осовому Г.В. запросити на засідання Президії ФПУ Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б.

Заступнику голови ФПУ В.Саєнку – невідкладно ініціювати розгляд на засіданні Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств при КМУ та ситуації, що склалася у м.Дніпрі  із рейдерським захопленням будівлі готелю «Расссвет».

До 12 червня має відбутися нарада ФПУ з опрацювання пропозицій до профспілкового законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Надалі -  надіслати ці зміни секретаріату Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку ПЕК, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності на підтримку профспілкового законопроекту та скасування Розпорядження КМУ №817 щодо незаконного відчуження майна ПрАТ «Укрпрофтур» та ПрАт «Укроздоровниця» для розгляду на черговому засіданні.

Департаменту правового захисту доручено підготувати Лист Верховному комісару ООН з прав людини.

У прес-центрі ФПУ вирішено започаткувати рубрику для висвітлення ситуації з рейдерським захопленням майна профспілок у газеті «Профспілкові вісті». Також профспілки відпрацьовують алгоритм поширення інформації про наступ на права профспілок у загальнонаціональних ЗМІ.