2018-05-22 09:27:56

27 травня - День хіміка

 

 

Директори вітчизняних підприємств відверто зізнавалися, що здивовані: зроблено практично неможливе. Адже за час простою зазвичай втрачаються і кадри, приходить в негідність обладнання. Тому, однозначно, приклад «Карпатнафтохіму», підкреслювали гості, надихаючий для подібних підприємств України, які мріють про відновлення.

Напередодні свята працівників хімічної та нафтохімічної промисловості, просимо прокоментувати детальніше результати робочого діалогу вітчизняних фахівців у Калуші голову обласної профспілкової організації працівників галузі Ігоря Бабія.

 Пане Ігорю, а чи була цього дня дана оцінка стану хімічної галузі в Україні загалом?

  • Так, безперечно. Досить багато було виступів, міркувань, дискусій, які виявляли стан галузі. Також про це йшлося в доповіді голови Союзу хіміків Голубова Олексія Григоровича.

Є кілька речей, про які маємо говорити. Перша – парадокс, але на рівні держави хімікам нема з ким працювати. Розформовано міністерство промислової політики, яке діяло в минулому, як і департамент хімічної галузі в цьому міністерстві. Функції передано міністерству економіки. Без упереджень чи надміру критики, не бачимо спеціалістів, які би займалися цією проблемою фахово.

Тому, учасниками зборів напрацьовано  бачення розв’язання проблеми практиками, сформульовано Звернення до Кабміну від учасників  зборів. Головна лінія думок - якщо ми хочемо досягти швидкого успіху, як це зробила Польща, ми повинні поставити крен на виробництво, промисловість.

Що би допомогло хімічним підприємствам працювати ?

- Просимо, щоб держава реально створила умови для праці.

Головна умова - щоб вітчизняні підприємства могли конкурувати на ринку. За тисячі доларів купуємо в Росії міндобрива. Тим часом – чому не робимо свої, а можливості є? Інше питання, що так, ціна їх дорожча. Але і тут маємо конкретні думки щодо здешевлення міндобрив.

Друга позиція: щоб приходив інвестор і створював робочі місця. Про це на словах на всіх рівнях говориться. Реально зрушити це питання зможуть лише прозорі умови вибору інвестора без корупційної складової.

І третє: якщо хочемо зберегти трудовий потенціал професійних кадрів, ми повинні думати про рівень зарплати. Тому що на наших підприємствах хімічної галузі вона є низькою. Прості некваліфіковані працівники в Польщі можуть заробляти у 2-3 рази більше. Тому, люди вибирають. На державному рівні має бути розуміння цих процесів. Державницьке розуміння..

  • Яку позицію в діалозі озвучила профспілка галузі?
  • Є чимало питань, які ми тримаємо в полі уваги. Є і наша заслуга в тому, що відновлено унікальне підприємство «Карпатнафтохім» , де працює 3 тис працівників.

Зараз тут конкурентноспосібна продукція, сучасні технології. До нас, представників профспілок, гості казали: «Бережіть  людей, не дайте знищити обладнання!»

Ми зберегли і не дали. Тепер співпрацюємо з власниками, а це три київські фірми, які , до честі їм, налаштовані працювати прибутково, розвиватися, щоб були в людей гідні зарплати, щоб запрацювала лабораторія з  з атестацією робочих місць на предмет шкідливості умов праці.Є чимало інших питань, які ми озвучили. Наприклад, успіх профспілки в тому, що є колективний договір, і адміністрація підтримала пропозицію та виділила значні кошти на оздоровлення цього літа дітей працівників.

  • Бажаємо плідної праці. І, насамкінець, Ваші привітання колегам хімікам і нафтохімікам.

- Хочу сказати, що День хіміка святкують люди різних професій: вчителі, лаборанти, технологи, наукові працівники, хіміки, нафтохіміки, фармацевти. Всіх їх об’єднує величезне бажання досліджувати, вивчати, творити продукцію. Всім фахівцям, працівникам галузі, я би побажав успішної діяльності, безаварійної роботи. Щоб здійснилися плани, наміри, які забезпечать розвиток виробництва. Щоб створювалися сучасні робочі місця, щоб була гідна зарплата. Сім’ям, родинам, пенсіонерам, які працювали свого часу в галузі – міцного здоров’я, щастя, та зростання добробуту, мирного неба, впевненості в завтрашньому дні.