2018-04-24 09:48:25

ПРОФСПІЛЧАНСЬКА ТРИБУНА: «Всі і кожен - мають відчувати себе відповідальними за стан справ у державі».

Про виконання бюджету обласної профспілки за 2017 рік та про затвердження проф.бюджету на 2018 рік доповіла Г. Вдовина.

У своїй доповіді З.Павлишин зазначив, що рік, який минув з часу попереднього пленуму, був непростий, нестабільний економічно. На жаль, відбувалося подальше падіння виробництва та тривала економічна стагнація в державі.

«Як можна говорити про позитив, коли половина громадян нашої країни отримує субсидії, перебуваючи за межею бідності. Країна утверджується як сировинна держава. Корупція судової та виконавчої влади стала на перші позиції в світових рейтингах, про що не стомлюються розповідати засоби масової інформації. Відтік робочої сили за кордон триває катастрофічними темпами…», - апелював доповідач, відзначаючи, що прогресивні політики та свідома громадськість відверто вже говорять про необхідність заміни монополії олігархів на розгалужену систему середніх та малих підприємств. Необхідна й націоналізація підприємств базових галузей економіки, зокрема енергетики, запуск стратегічних державних програм розвитку країни, у тому числі в житлово-комунальному та дорожньому господарствах; відновлення вітчизняного виробництва і запровадження практики державного замовлення у національного виробника…тощо.

«Такі кроки дадуть можливість створити в країні необхідні мільйони робочих місць, підняти добробут українців. За такі прогресивні зміни виступає і наша галузева профспілка», - зазначив доповідач, продовживши, що складна економічна і політична ситуація, нестабільність у ціновій політиці гальмують житлово-комунальне господарство області й держави…

За цих умов з великими потугами підприємства області справляються зі своїми завданнями. Основна заслуга в цьому працівників галузі, керівників голів профкомів.

За словами З. Павлишина, профспілкові організації все більше покладаються на колективні договори, як на малу конституцію для профспілки.

Нині діє Галузева угода на 2017-2018 роки. Зміни і доповнення до неї були внесені в січні 2018 року, вони зареєстровані в мін.соцполітики в лютому цього року.

З органами місцевого самоврядування укладені регіональні угоди, в яких передбачені зобов’язання сторін у сфері економічних виробничих відносин, відшкодування різниці в тарифах, також позитивні тенденції щодо питання оплати праці та її охорони, соціальні гарантії.

Здійснивши моніторинг виконання Галузевої угоди та регіональної угод, відзначено, що норми і положення в основному виконуються. В цьому є заслуга профспілки, - підкреслив голова.

Щодо змін і доповнень, які були підписані цього року, то наразі, за його словами, вони на рівні побажань. Адже штатні розписи підприємств на час внесення і реєстрації змін були вже затверджені. Інше питання – вони вимагають зміни тарифів. Тому ці питання в стані напрацювань, узгоджень з органами місцевого самоврядування. Одначе сенс робити такі перерахунки є, адже йдеться про фінансове забезпечення працівників галузі, сказав З. Павлишин.

У своєму слові він наголосив також, що негативом для працівників галузі є не виконання державою зобов’язань щодо компенсації витрат за надані пільги, не своєчасно здійснюються розрахунки по субсидіях і субвенціях.

Особливо така складна ситуація була в кінці 2017 року. Борги держави перед підприємствами житлового-комунального господарства складали мільйони гривень. Наприклад, підприємствам теплоенергетики області – 40,9 млн.грн. підприємствам водопостачання та водовідведення – 8.3 млн. міськсвітлові, ритуальним комунальним підприємствам – 20.3 млн…Певні кошти були погашені, але зараз ці борги знову ростуть. Тому є проблеми із виплатою зарплат, як і з ремонтними роботами.

Уряд зараз вніс зміни у механізм відшкодування пільг і субсидій, що має поправити ситуацію.

Доповідач особливо підкреслив про значну роль Галузевої, територіальної угоди та колективних договорів у соціальному діалозі.

Наприклад, завдяки тому, що в регіональних угодах є пункти на повернення різниці в тарифах, за 2017 рік було повернуто  Яремчанському водоканалаві – 622 тис. грн.,  Рогатинському – понад 2 млн.грн. Надвірна отримала 647.2 тис. грн. ..

Відзначив З.Павлишин і проблему мотивації профспілкового членства. Запровадження задля неї новацій, пільг і переваг є необхідністю, до чого закликав присутній профактив. Підкреслив вагоме значення оздоровлення працюючих та їх дітей. Хоч свого оздоровчого закладу галузь немає, силами профкомів підприємств комунальної сфери торік було оздоровлено 80 дітей. Основну фінансову вагу брали на себе господарники.

На жаль, неодноразові спільні з Радою профспілок області та Федерацією профспілок України домагання від влади і роботодавців, щоб Фонд соціального страхування відшкодовував певну частину коштів на оздоровлення, залишилися не почутими.

Продовжили обговорювати тему ролі Галузевої, територіальної угод та колективних договорів в справі захисту працюючих профспілчан профспілкові лідери.

Іван Рабинюк, наприклад, відзначив відповідальну і ґрунтовну роботу з цих питань Ради профспілок області, позитивні тенденції колдоговірної роботи у їхній організації.

Проблемним для свого підприємства - «Електроавтотрансу», де працює головою профспілки, назвав відтік фахівців, найперше через призов в армію та для участі у військових діях на Сході. З оптимізмом відзначив, що підприємство оновлює рухомий склад, невдовзі має отримати 20 автобусів, 50 водіїв вже заявили про бажання працевлаштування, відтак такий запас тішить. Не дивно, адже зарплата тут  – конкурентна, посідає 4 місце в рейтингу по Україні.

Ярослав Павлюк, відзначив роботу міської комунальної служби. Особливу увагу звернув на слабку мотивацію профспілкового членства, невдоволення профспілчан відсутністю системи оздоровлення; говорив про низькі зарплати, рейдерські захоплення колись профспілчанських об’єктів.

В тон попередніх був також виступ голів профспілок -  Василя Бойчука, з Долинського водоканалу, Галина Бардашевська з Бурштина. Тривожить людей зрівнялівка, яка з’явилася із запровадженням мінімальної зарплати та знівелювала роботу фахівця вищого рівня і технічного працівника.

Відзначали, що необхідність підняття тарифів на підприємствах зі зрозумілих причин стримується посадовцями місцевого самоврядування, адже б’є по споживачах. Тим часом також ніхто не радить , як виживати підприємству, яке немає коштів на стабільну роботу та бодай мінімальний розвиток. Не кажучи про підняття заплати працюючим.

Незрозумілою бездіяльністю профспілок вищих рівнів вважають «неможливість» відновити оздоровлення, в т.ч. коштом Фонду соціального страхування, адже внески працівники сплачують.

Цікавими були судження профактивістів про необхідність міняти менталітет людей, насамперед те, що профспілки – це грошова допомога у важкі хвилини втрат і хворіб, фінанси для привітання на ювілей, подарунки в свята тощо.

«Ми маємо вчитися акумулювати кошти на те, щоб в необхідні моменти могти зупиняти роботу підприємств, а кошти зі свого Фонду платити людям, які страйкують», -  апелювала до світового досвіду Ірина Пахульська.

Змістовним був виступ голови Ради профспілок області Ігоря Басюка. Він застеріг профактив від іноді надмірного політиканства та звинувачень когось у бездіяльності. Профспілки – це всі, а не певний орган. Навів приклади в’ялого реагування на неодноразові заклики вийти на акції протесту. Закликав дбати про більш тісне спілкування і роз’яснення всіх тих напрацювань, які робить ФПУ та Рада профспілок задля стримування великого тиску олігархату на законодавчому рівні, знати про вимоги та різносторонні ініціативи, які напрацьовані. Також нагадав про перебування в Трудовому спорі ФПУ та Кабміну, про наміри припинення профспілками подальшої співпраці з Кабміном, вразі не виконання висунутих вимог. 

І.Басюк відзначив велику роль з цих питань інформаційної роботи, роз’яснень. Навів негативний приклад, коли з великими зусиллями вдається утримувати газету «Єдність», орган Ради профспілок області. А навіть в цій залі відчутний брак поінформованості з тих чи інших питань, на які повсякчас звертає увагу газета та сайт РПО.

Щодо Угод…За словами лідера профспілчан області - питання важливе. Роль профспілки- створювати кращі умови, як ті, що гарантує держава. Інакше не потрібно профспілки. Привів у приклад кращий досвід на рівні області, нові напрацювання – на рівні ФПУ.

Також голова РПО звернув увагу присутніх на загалом низьку організацію українського громадянського суспільства, розділення за партійними кланами, слабкий тиск на владу. І підпадаючи під партійні гасла, приводячи до влади саме таких «хижаків», нині «питаємо одні в одних розуму».

Тому всі і кожен, кожен і всі – мають відчувати себе відповідальними за стан справ у державі, - резюмував розмову.

За результатами обговорення, затверджено низку документів, якими керуватиметься обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства у найближчій перспективі.

 Марта Павлишин