2018-03-28 11:50:46

РЕЗОЛЮЦІЯ ПРОТЕСТНОГО МІТИНГУ. 27 березня.2018 р. МЕДИЦИНА

 

      Складна економічна і політична ситуація в державі,посилення інфляційних процесів ,зростання цін і тарифів,а також обмежені можливості бюджету негативно позначилися на працівниках галузі охорони здоров’я: суттєво  погіршився їх соціально-економічний стан, знизився рівень доходів,практично не проводиться індексація,скасовано доплати,надбавки та стимулюючі виплати,утворюється заборгованість із заробітної плати,тощо.

    Незважаючи на неодноразові звернення Профспілки щодо  спільного вирішення  вказаних проблем Урядом України не здійснено жодних заходів щодо подолання «зрівнялівки» в оплаті праці,відновлення міжпосадових, міжкваліфікаційних співвідношень в оплаті праці різних категорій працюючих,ліквідації порушення диференціації в оплаті праці кваліфікованого персоналу  галузі охорони здоров’я.

    За рівнем  середньомісячної заробітної плати серед галузей економіки галузь охорони здоров’я стабільно утримує  негативний рейтинг та займає передостаннє місце. Тривале та значне недофінансування галузі в межах 40-50% від потреби або 3-3,5% ВВП не відповідає ні   чинному законодавству,ні європейським нормам.

     У 2018 році  незабезпеченість фондом оплати праці закладів охорони здоров’я області,які фінансуються за рахунок медичної субвенції,становить 220,2 млн .грн..Подекуди обсяг незабезпеченості перевищує 3,5 місячних фондів оплати праці.По закладах охорони здоров’я м.Івано-Франківська  незабезпеченість фондом оплати праці до кінця року складає 80 млн.   грн..

    Широкомасштабне  реформування системи охорони здоров’я  проводиться безсистемно,за відсутності  професійного менеджменту та ігнорування соціального діалогу,запізнілого відпрацювання та прийняття  проектів нормативно-правових  актів щодо  проведення реформ, оплати праці та інших питань соціально-економічного захисту медичних працівників.

       Низький рівень заробітної плати та соціальна незахищеність працівників вже призвели до катастрофічного відтоку медичних кадрів. Медики з лікарень  та випускники-медики шукають кращої долі за кордоном, в фармацевтичному  та інших бізнесах.

    Якщо не буде вжито термінових заходів щодо вирішення цих питань ,то в 2020 році  запроваджувати реформу охорони здоров’я вже буде нікому.

 

   

                    Ми,учасники мітингу, вимагаємо:

 

  1. Забезпечити збільшення фінансування галузі охорони здоров’я до рівня не менше 6% ВВП.

 

  1. Забезпечити реформи системи охорони здоров’я додатковими фінансовими ресурсами.

 

  1. Забезпечити поетапне наближення ставки працівника 1-Тарифного розряду ЄТС до  рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати. На першому етапі підвищити на три позиції  тарифних розрядів ЄТС для фахівців та професіоналів,у тому числі з вищої немедичною освітою.

 

 

  1. Збільшити обсяг медичної субвенції на 2018 рік до рівня, який би забезпечив  своєчасну виплату  в повному обсязі заробітної плати  до кінця року.

 

  1.     Прийняти міри для ліквідації «зрівнялівки» в оплаті праці.

 

  1. Запровадити  виплати грошової винагороди за сумлінну працю,зразкове виконання  службових обов’язків,престижність праці та доплати за роботу в закладах охорони здоров’я,розташованих у сільській місцевості та селищах міського типу.