2018-01-26 10:50:58

ДАВНЯ ТЕМА. МОНЕТИЗАЦІЯ ПІЛЬГОВОГО ПРОЇЗДУ

 

 

Изображение 052

 

Домовленість про ухвалення змін до законодавства стосовно монетизації пільг на проїзд було досягнуто місяць тому, коли Профспілка працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України і Всеукраїнська незалежна профспілка працівників транспорту вивели людей під Кабмін із вимогою виплати заборгованості по зарплатах.

Отже, порядком, що розроблений, передбачено можливість і механізм надання місцевими органами самоврядування пільги з оплати проїзду усіма видами міського, приміського та міжміського транспорту у грошовій формі тим громадянам, хто мають право на безкоштовний проїзд.

Проте, замість необмеженої кількість пільгових поїздок, як це гарантовано наразі, пропонується встановити норму у 30 поїздок на місяць і з урахуванням цього виплачувати грошову компенсацію, яку той, хто її отримує, може використати на свій розсуд.

 

Изображение 054

 

 

Під час дискусії, що відбулась між представниками організацій, що входять до складу СПО об’єднань профспілок, за участі Голови ФПУ Григорія Осового, його заступника Олександра Шубіна, представника Мінсоцполітики, висловлювались думки, що визначеної кількості поїздок недостатньо. Також, для розрахунку компенсаційних виплат пропонується середню вартість проїзду у комунальному транспорті визначати станом на 1 січня кожного року, а середня вартість проїзду впродовж року може змінюватися, у той час, як механізм її перегляду у проектних актах не визначено. У майбутньому це може призвести до недоотримання таких виплат пільговими категоріями громадян.

 

Изображение 079

 

Изображение 076

 

З урахуванням зазначеного, усі висловлені пропозиції профспілок, які продовжують надходити до Департаменту з питань економічного розвитку та ціноутворення ФПУ, буде проаналізовано та винесено на розгляд СПО об’єднань профспілок для напрацювання спільної профспілкової позиції із зазначеного питання.

 

Изображение 082

 

Изображение 090

  

Прес-центр ФПУ